Derksen over aanvoerder Bergwijn: 'Dat worden hele pijnlijke interviews'

door Brent Tomassen 238

Bron Vandaag Inside

Derksen over aanvoerder Bergwijn: 'Dat worden hele pijnlijke interviews'

door Brent Tomassen 238

Bron Vandaag Inside

Johan Derksen snapt niet dat Maurice Steijn voor Steven Bergwijn heeft gekozen als de nieuwe aanvoerder van Ajax. In zijn ogen is de linksbuiten niet geschikt om als uithangbord van zijn club te dienen in de media. Aan de andere kant ziet Derksen weinig alternatieven voor deze leidersrol.

'Dat wordt een formaliteit', antwoord Derksen in een video van Vandaag Inside op de vraag wat hij van de wedstrijd Ajax - Heracles Almelo verwacht. 'Ajax is een modale middenmoter dit jaar, maar van Heracles moet je thuis kunnen winnen.' Ook kan de analist zich niet vinden in de keuze voor Bergwijn als aanvoerder. 'Dat is de eerste fout die de trainer maakt, maar ik snap het als Berghuis geschorst is en andere spelers geen vaste waarde in de basis zijn. Dan heb je weinig keus, maar een aanvoerder van Ajax moet iemand zijn die welbespraakt is. Na iedere wedstrijd moet hij de pers te woord staan en hij kan nog geen drie woorden achter elkaar zeggen.'

'Moet een martelgang zijn om al die interviews te moeten geven'

De Snor vervolgt: 'Dan kan het op de training wel een leider zijn een voorop gaan in de strijd, dat geloof ik wel. Maar het is niet de man die Ajax kan vertegenwoordigen. Dat worden hele pijnlijke interviews. Daar doe je die jongen ook geen plezier mee. Die kan wel heel trots zijn op die band om zijn arm, maar het moet een martelgang zijn om al die interviews te moeten geven.'

Derksen ziet weinig alternatieven als aanvoerder. 'Dan moet je een nieuwkomer aanvoerder maken die alleen in de Eerste Divisie heeft gespeeld (Branco van den Boomen, red.) of een buitenlander die de taal niet spreekt. Maar Bergwijn is daar in principe ongeschikt voor', zo vindt de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.