BoJA: Doe eens rustig, halve gek

door Sam van Raalte 8

BoJA: Doe eens rustig, halve gek

door Sam van Raalte 8

Laatst geüpdatet

In de rubriek "Blik op Jong Ajax" (BoJA) zoomt Ajax Showtime elke week in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Jupiler League.

Het geschreeuw van Andries Ulderink is loeihard, maar meestal onverstaanbaar. In de veertigste minuut van FC Den Bosch - Jong Ajax buldert zijn stem weer in salvo's over het veld richting de Jong Ajacieden. 'He joh', roept een supporter van FC Den Bosch vanaf de tribune richting Ulderink. 'Het zijn allemaal mensen, hoor.' Een andere supporter doet er een schepje bovenop: 'Doe eens rustig, halve gek.' Ulderink buldert stoïcijns door. Dertig seconden later valt de 3-0 voor FC Den Bosch.

Zakaria El Azzouzi ziet het allemaal aan vanaf de bank van Jong Ajax. De spits kreeg vorige week tegen RKC Waalwijk (3-5 winst) voor het eerst in vier maanden een basisplaats op zijn favoriete positie, speelde goed en scoorde twee belangrijke doelpunten. In Den Bosch zit hij tegen de plaatselijke FC echter weer op de bank. Na de rust mag hij invallen, maar niet op zijn positie in de spits. El Azzouzi mag in Stadion De Vliert opdraven als linksbuiten. Wie de logica achter dit soort keuzes van Jaap Stam en Ulderink weet te vinden, mag zich bij me melden. Ik ben het spoor bijster. Mijn emailadres staat onder dit stukje.

Bas, met wie ik de wedstrijd in Den Bosch bezoek, oppert halverwege de tweede helft dat er misschien nog wel wat positiefs te halen valt uit het zien van deze wedstrijd van Jong Ajax, als je extreem veel verstand van voetbal hebt en wat subtiele details waar kan nemen. We nemen deze suggestie even in stilte in overweging, maar barsten een paar seconden later in lachen uit. Nee, zelfs met het inzicht van Johan Cruijff valt hier waarschijnlijk geen positieve noot bij zetten. Alhoewel, misschien bij Abdelhak Nouri, maar het tengere talent verzuipt in een zee van misère. Ik gun hem met zijn finesse meer dan het reilen en zeilen van dit Jong Ajax.

Ik wil deze rubriek over Jong Ajax al een tijdje wat positiever maken, maar het reisje naar Den Bosch maakt het erg moeilijk. Op de terugweg raken Bas en ik op het station gelukkig aan de praat met een vriendelijke man op leeftijd, met diepe groeven in zijn gezicht en het hart op de tong. Hij blijkt de opa van Danny Bakker te zijn en vertelt trots over zijn kleinzoon en al de opofferingen die Danny heeft gedaan voor Ajax. 'Danny heeft er een hele hoop voor gedaan', besluit de grootvader. 'Echt een hele hoop.' De opa is ons lichtpuntje van de avond. Je zou zijn kleinzoon met zijn team een betere trainersstaf toewensen dan de huidige.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Meer Blik op Jong Ajax:

Seizoen 2
#1 - Jong Ajax bulkt van het talent
#2 - Overmars moet orde op zaken stellen
#3 - Iets minder exotisch, hetzelfde effect
#4 - Younes is vlijmscherp, Vd Beek leert les
#5 - Onana in vorm, El Mahdioui verdient meer
#6 - De tijd dringt voor Meleg
#7 - Keuzes Stam en Ulderink discutabel
#8 - Ontwikkeling toptalenten niet ideaal
#9 - Situatie Jong Ajax tekenend voor chaos
#10 - Lartey Sanniez groeit, wraak El Azzouzi

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.