Henderson: 'Als je niet goed speelt moet je zorgen dat je niet verliest'

door Robin Ridder 186

Bron ESPN

Bron ESPN

Jordan Henderson geeft na het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard aan dat Ajax het lastig had. Ondanks het matige resultaat denkt de Engelsman dat Ajax uiteindelijk het maximale uit de wedstrijd heeft gehaald. Volgens de middenvelder moet je een lastige wedstrijd in ieder geval proberen niet te verliezen.

Na de wedstrijd verschijnt de ervaren middenvelder voor de camera van ESPN. Henderson geeft aan dat Ajax geen makkelijke middag kende in de Johan Cruijff ArenA. 'Het was niet onze beste wedstrijd, we hadden ook kunnen verliezen. We hebben een aantal dagen geleden nog een wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander, dat is dan altijd lastig. Als je niet goed speelt is het goed dat je in ieder geval niet verliest.'

Ajax kwam in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en controleerde de wedstrijd. Na rust viel de ploeg van John van 't Schip ver terug en kwamen de Amsterdammers op een 2-1 achterstand. In de slotfase redde de ingevallen Brian Brobbey nog een punt voor Ajax.

Henderson krijgt vervolgens de vraag of het bij Ajax aan creativiteit ontbreekt. 'We hadden wel meer kansen moeten creëren, maar we kregen wel een paar redelijke mogelijkheden. Als je niet goed speelt moet je gewoon zorgen dat je niet verliest. Het had wel beter gekund, een stuk beter. We moeten het nog analyseren, maar we hadden als team misschien wel beter kunnen staan.'

Uitwedstrijd tegen Villa

Tot slot gaat het alvast over de wedstrijd van aankomende donderdag tegen Aston Villa. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard wil Henderson nog niet te veel bezig zijn met de wedstrijd in de Conference League. 'Het wordt een moeilijke wedstrijd maar ik ben daar nu nog niet echt mee bezig. Ik denk nu aan deze wedstrijd, daar moeten we van herstellen. We moeten daar -in Engeland- alles geven wat we kunnen.'