Ajax O17 komt laat op gang en klopt FC Utrecht O17 uiteindelijk ruim

door Jesse ter Haar 27

Ajax O17 heeft dinsdagavond uiteindelijk eenvoudig weten te winnen van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Lange tijd waren de Amsterdammers onmachtig, maar toen de ban eenmaal gebroken was, werd er een 0-3 in de wacht gesleept.

FT| FC Utrecht O17 - Ajax O17 (0-3)

Ajax O17 kwam in de openingsfase van de wedstrijd al bijna op voorsprong. Emre Ünüvar probeerde het vanuit een hoek die vrijwel onmogelijk leek, maar hij lepelde de bal op fraaie wijze op de lat. Een paar minuten later leek de 0-1 alsnog te vallen, maar het doelpunt van Lasse Abildgaard werd afgekeurd. Hij tikte de bal binnen bij de tweede paal, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Hierna gebeurde er enige tijd weinig noemenswaardigs, totdat FC Utrecht na ruim twintig minuten gevaarlijk werd. De thuisploeg kende zelfs enkele gevaarlijke momenten achter elkaar, maar mede dankzij goalie Valentijn van der Velde bleef Ajax O17 – dat in die fase zwak voor de dag kwam – overeind.

Het duurde tot de 38ste minuut totdat er weer een Amsterdamse kans te noteren was. Uit de kluts kreeg Bendeguz Kovacs een schietkans, maar hoewel hij hard schoot, ging de bal recht op de keeper van FC Utrecht af. Voor rust moet ook Van der Velde nog eens optreden bij een schot van afstand, waarna al snel voor de rust werd gefloten bij een 0-0 stand.

Na rust nam Ajax het heft iets meer in handen, maar het bleef erg slordig aan de bal. Grote kansen werden er lange tijd dan ook niet gecreëerd, tot de 62ste minuut. Rayane Bounida werd door Lyfe Oldenstam de diepte in gestuurd en bediende op zijn beurt Sean Steur. De middenvelder nam de bal aan en schoot hard binnen. Ruim tien minuten later ontsnapten de Amsterdammers. Oog in oog met een aanvaller van FC Utrecht moest Van der Velde redding brengen en hoewel hij dat deed, ging de rebound alsnog binnen. Vanwege buitenspel werd de treffer echter afgekeurd.

Vijf minuten later gooiden de talenten uit Amsterdam het duel in het slot. Een uitstekende hoekschop van Elias Mechrouh werd door Nick de Koning in het doel gekopt. Drie minuten later werd de marge op drie gebracht. Mechrouh bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een doelpunt. Hij kreeg de bal aangespeeld door Sanyika Bergtop en schoot hard raak in de korte hoek. Hiermee was het gedaan en bepaalde Ajax O17 de eindstand op 0-3.

Van der Velde; Bergtop, Bouwman (Johnson 73'), Amour (Pereira da Gama 76'), Pereira da Gama (Oldenstam 58'); Johnson (De Koning 46'), Steur, Bounida (Joao da Silva 76'); Abildgard (Mechrouh 58'), Kovacs (Enoh 73'), Ünüvar.

Mulder, Enoh, Oldenstam, Joao da Silva, Mechrouh, De Koning.

0-1 Sean Steur (62')
0-2 Nick de Koning (79')
0-3 Elias Mechrouh (82')

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!