Ajax schakelde tegen FC Twente: 'Zetten het anders neer en er was meer energie'

door Jesse ter Haar 79

Bron Ajax TV

Steven Bergwijn hoopt dat Ajax de energie van de tweede helft tegen FC Twente weet vast te houden, zo vertelt hij Ajax TV. Op die manier gelooft de aanvaller, die recent vader werd van een zoontje, dat de Amsterdammers een teleurstellend seizoen op een positieve wijze kunnen eindigen.

De aanvaller merkt op dat, na de harde nederlaag in de Klassieker, ook de eerste helft tegen FC Twente niet goed was. 'In de tweede helft zetten we het iets anders neer en we speelden met meer energie. Er was meer druk vooruit. In de rust hebben we gezegd dat dit niet kan en dat we het niet weer kunnen laten gebeuren. We moesten de supporters iets geven en iedereen is met die instelling naar buiten gegaan.'

In de 59ste minuut was Brian Brobbey verantwoordelijk voor de 1-1. Het koppen is niet de grootste kwaliteit van de spits, maar Bergwijn is erg blij met hem. 'Ik ben blij dat hij hem eindelijk binnenknikt met zijn hoofd. Hij doet het fantastisch. Brian is niet te stoppen als hij zijn lichaam ertussen heeft. Je kunt hem altijd inspelen, hij is snel en hij maakt zijn goals. Brian is een vriend van me, ook buiten het veld.'

Na afloop van de 6-0 nederlaag tegen Feyenoord was er even minder reden tot lachen. De Ajacieden werden bij de Johan Cruijff ArenA opgewacht door supporters en daarover komt Bergwijn te spreken. 'We zijn in gesprek gegaan. Het is meer dan terecht dat ze daar staan. Ze hebben hun emotie getoond en verteld wat ze verwachten. We hebben ze nodig. Zonder hen zijn we nergens. Ze zijn het hele seizoen achter ons blijven staan en dat doen ze nog steeds. Ik ben blij dat we gisteren (zondag, red.) hebben gewonnen en we het een beetje recht hebben kunnen zetten.'

Familie Bergwijn

Ondertussen werd Bergwijn opnieuw vader van een zoontje. Het is even aanpoten voor hem om het te combineren met zijn leven als profvoetballer, maar hij heeft het ervoor over. 'Het zijn korte nachtjes, zeker. Die anderen van me zijn al een beetje zelfstandig, maar nu begint alles weer opnieuw. Het is weer een jongen. Een heel elftal binnenkort, haha. Niet alles draait om voetbal. Hiermee kun je je een beetje afsluiten van de dingen die gebeuren, dus dat is wel mooi.'

In het slot van de competitie moet Ajax alles geven om de vijfde plek en daarmee - in het geval dat Feyenoord de bekerfinale tegen NEC wint - Europees voetbal veilig te stellen. Hoe Bergwijn in die strijd zit? 'Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten alle wedstrijden zien te winnen. De energie van de tweede helft tegen FC Twente moeten we voortaan vanaf de eerste helft tonen. Dan weet ik bijna zeker dat we alle wedstrijden kunnen winnen.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!