Vos blij met inbreng Ramaj bij Jong Ajax: 'Allround gewoon een hele goede doelman'

door Timo Suur 67

Bron ESPN

Bron ESPN

Dave Vos is erg tevreden over de prestaties van Diant Ramaj bij Jong Ajax. De Duitse keeper stond in de wedstrijd tegen VVV-Venlo onder de lat bij de ploeg van Vos en de goalie maakte een goede indruk op de oefenmeester van de beloftenploeg. Jong Ajax won op Sportpark de Toekomst met 3-0 van de bezoekers.

'Hij heeft een prachtige trap, maar ik vind hem allround gewoon een hele goede doelman', begint Vos in gesprek met ESPN. De trainer van Jong Ajax is fan van keepers die lef hebben en een pass uit durven te stellen. 'Dan komt de tegenstander druk zetten en dan kun je vanuit daar de oplossing zoeken.'

Ramaj werd afgelopen zomer door Ajax overgenomen van Eintracht Frankfurt, maar hij maakte nog geen minuten namens de hoofdmacht in een officieel duel. De afgelopen weken komt de Duitser regelmatig in actie voor Jong Ajax en hier is Vos erg over te spreken. ' Als er een wat oudere keeper komt met wat meer ervaring, hoop je dat hij een bepaald niveau haalt. Dat doet hij en dat brengt rust in de ploeg.'

Godts zag Jong Ajax niet in de problemen komen tegen VVV-Venlo

Mika Godts zag op zijn beurt Jong Ajax goed voor de dag komen tegen VVV-Venlo. De Belgische aanvaller kwam donderdagnacht met de hoofdmacht terug vanuit Athene na de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene en hij moest meteen weer aan de bak op vrijdagavond met de beloftenploeg van de Amsterdammers. 'Hoeveel uur ik heb geslapen? Genoeg', aldus Godts. 'Het ging vandaag goed. Als team waren we top. Vorige week waren we ook goed, maar wisten we het niet vol te houden. Nu maken we na rust de 2-0 en 3-0. Dan komen we niet meer in de problemen.'