[Update] Blind haalt Vilhena bij Oranje

door Bart Veenstra 18

Danny Blind heeft na afloop van de wedstrijd Nederland - Wit-Rusland (4-1) bij de NOS verteld dat hij met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Frankrijk toeleeft. Het affiche tegen de Fransen is de volgende wedstrijd in het kwalificatie voor het WK in Rusland.

'We begonnen als team goed', begint de bondscoach, die een fase in de eerste helft zag dat Oranje veel kansen weggaf. 'Dat was verbazingwekkend. Ik vond dat we slordig gingen spelen. Er ontstaan drie goede kansen en dan mag je God op je blote knieën bedanken dat je niet met 2-1 de rust in gaat.'

Toch kwam Nederland niet lang in de problemen, zeker niet toen Davy Klaassen de 3-1 binnenschoot en even later Vincent Janssen de 4-1. Enige smetje op de klinkende overwinning was het uitvallen van Wesley Sneijder. 'Hij is weer geblesseerd. Hij heeft weer last gekregen van zijn hamstring. De kans dat hij erbij is maandag, is heel klein. Vervanger? Dat gaan we vanavond bespreken.'

Update - 11.53 uur (8 oktober)
Bondscoach Danny Blind heeft Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena vanwege de blessure van Wesley Sneijder opgeroepen voor het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB. In de wedstrijd tegen Wit-Rusland (4-1) moest Sneijder zich in de rust laten vervangen wegens een hamstringblessure. De oud-Ajacied blijft voorlopig wel bij de selectie. Aankomende maandagavond speelt Oranje in de Amsterdam ArenA de kraker tegen Frankrijk.