Zwartkruis denkt dat Ajax opbouwende centrale verdediger wil halen: 'Blind kan dat'

door NielsOpdam 167

Bron NH Radio Sportcafé

Zwartkruis denkt dat Ajax opbouwende centrale verdediger wil halen: 'Blind kan dat'

door NielsOpdam 167

Bron NH Radio Sportcafé

Laatst geüpdatet

Simon Zwartkruis denkt dat Daley Blind - in welke hoedanigheid dan ook - ooit wel weer terugkeert bij Ajax. Dat vertelt de journalist van Voetbal International zaterdag in het NH Radio Sportcafé. Blind vertrok in januari van dit jaar naar Bayern München en vertrekt deze zomer bij de Duitse club. Naar verluidt kan hij zijn carrière vervolgen bij het Spaanse Girona.

Zwartkruis bespreekt op NH Radio op welke posities Ajax een versterking nodig heeft. De VI-journalist denkt dat Ajax nog wel een centrale verdediger, die de opbouw kan verzorgen, wil halen. 'Ik denk dat ze nog wel eens aan Daley Blind hebben teruggedacht in de tweede seizoenshelft. Hij kan dat... Dat is precies wat ze misten in de tweede seizoenshelft.'

Rinus Israël denkt dat Blind nu nog steeds 'aardig bij Ajax zou passen' voor de opbouw. Als de Amsterdammers zich bij Blind melden, zou een terugkeer naar Ajax het beste zijn, zo denkt Israël. 'Er zijn fouten gemaakt, maar bij Ajax voelt hij zich toch op zijn gemak.' Blind vertrok bij Ajax, nadat hij botste met trainer Alfred Schreuder, maar de oefenmeester is nu weg. 'Als hij ook nog zou hebben gevonden dat Van der Sar zich niet goed heeft opgesteld, dan is die nu ook weg', vertelt Zwartkruis.

'Blind komt in wat voor hoedanigheid ooit wel weer een keer terug bij Ajax'

Frank Snoeks vertelt dat Blind in Amsterdam ook het mikpunt was van fluitconcerten vanaf de tribunes, maar volgens Zwartkruis is dat voor de verdediger geen groot probleem. 'Ik heb niet het idee dat dat voor hem de deur dichtgooit. Hij komt in wat voor een hoedanigheid ooit wel weer een keer terug bij Ajax.' Als Blind deze zomer zou terugkeren, heeft dat volgens de journalist een extra voordeel. 'Dan kun je hem langzaam ook een beetje masseren voor een rol na zijn actieve carrière...'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.