Willaert: 'Michels was een echte revolutionair'

door Finn Dekker 3

Willaert: 'Michels was een echte revolutionair'

door Finn Dekker 3

Laatst geüpdatet

Bij Voetbalpraat van FOX Sports heeft Cristian Willaert zijn mening gegeven over de top vijftig trainers van France Football. De Fransen zien in Rinus Michels, oud-trainer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal, de grootste trainer ooit. Een terechte beslissing, zo vindt Willaert.

'Het is een grote persoonlijkheid', begint de commentator zijn uitleg. 'Maar hij heeft vooral een aandeel in het voetbal gehad door de ontwikkeling van het totaalvoetbal. Voor het eerst aanvallers die verdedigen en verdediger die mee aanvallen. Deze revolutionair heeft het voetbal veranderd en dus is het een goede keuze. Als je zo'n lijst maakt, moet je trainers hoog neerzetten die het voetbal veranderd hebben.'

Michels is niet de enige Nederlander in de lijst. Johan Cruijff staat op de vierde positie, achter Sir Alex Ferguson en Arrigo Sacchi. Guus Hiddink, Louis van Gaal en Frank Rijkaard zijn ook terug te vinden op de lijst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.