Vd Heuvel: 'Cursus voor Telegraaf-journalist'

door JipVR 11

Vd Heuvel: 'Cursus voor Telegraaf-journalist'

door JipVR 11

Laatst geüpdatet

Journalist Mark van de Heuvel doet op de website van HP/De Tijd zijn beklag over het niveau van de Nederlandse sportjournalistiek. De foutieve berichtgeving van De Telegraaf over het incident met de A-junioren van Ajax wordt door Van de Heuvel als voorbeeld van het dalende niveau gebruikt.

'Aan het hele verhaal over die vechtersbazen bleek vrijwel geen letter te kloppen, ook al bleef De Telegraaf er drie (!) dagen lang aan vasthouden. Want wat wilde het geval, die politiemevrouw in burger is helemaal niet uit haar auto gesleurd, laat staan dat ze hardhandig op de grond is gesmeten', schrijft de journalist.

Volgens Van de Heuvel zijn de drie Ajacieden op zoek naar eerherstel. 'En terecht, geef ze eens ongelijk. Het wachten is op het juiste moment. Door de Ajax-leiding zijn ze alle drie veroordeeld tot het volgen van een cursus conflictbeheersing. Ik vind het een schitterende maatregel. Maar wat voor een cursus gaat die Telegraaf-journalist eigenlijk volgen?'

Zakaria El Azzouzi, Ashraf El Mahdioui en Samet Bulut kregen alle drie deze straf van Ajax opgelegd. Eerstgenoemde bleek de meeste schuld te hebben aan het akkefietje en wordt door de club tot het einde van het seizoen geschorst. (Foto: Black Bath Towel Photographers)

Lees hier het volledige stuk van Van de Heuvel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.