Van Basten: 'Het is nog geen geheel'

door Thijs Zwagerman 15

Van Basten: 'Het is nog geen geheel'

door Thijs Zwagerman 15

Laatst geüpdatet

Marco van Basten, de nieuwe analist van FOX Sports, heeft het zaterdagavond bij De Eretribune, na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse, opgenomen voor Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens Van Basten is het voor Ten Hag lastig om het later instromen van veel internationals goed te managen.

'Het is heel lastig voor een trainer om te beginnen. Er waren spelers die op de Copa América, Afrika Cup en Nations League hebben gespeeld. Ze hebben een lang seizoen gedraaid en beginnen weer helemaal opnieuw. Ze beginnen met zes man, acht man, twaalf man. Langzaam stroomt het binnen', zo ziet Van Basten.

'Het is nog geen geheel. Het is allemaal een beetje bij elkaar geraapt', stelt de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar, die wel begrijpt hoe dat komt. 'Er zaten spelers op de bank die net twee keer hebben getraind. De nieuwe Mexicaan (Edson Álvarez, red.) heeft nog niet eens één keer getraind (Álvarez trainde afgelopen vrijdag voor het eerst mee, red.). Een paar spelers zijn al acht weken aan de gang. Het is heel rommelig.'

Dat spelers als David Neres, Hakim Ziyech en André Onana pas vorige week aansloten, vindt Van Basten als vanzelfsprekend een slechte zaak voor Ajax. 'Dat zijn vervelende dingen voor het vormen van een team. Het liefste begin je gewoon tegelijk. Dan ben je fysiek en mentaal beter voorbereid.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.