Swart verwacht dat Ajax filosofie handhaaft

door Bart Veenstra 13

Swart verwacht dat Ajax filosofie handhaaft

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

Waar het eerste elftal van Ajax de ene na de andere competitiewedstrijd met grote cijfers wint en indruk maakt in de Champions League, presteert Jong Ajax dit seizoen behoorlijk wisselvallig. Leo Driessen, presentator van NH Sportcafé, vraagt zich dan ook hardop af of de kloof tussen Ajax 1 en Jong Ajax niet te groot wordt.

Het probleem volgens de journalist ligt vooral in het feit dat er voor het eerste elftal van Ajax nu veel spelers worden gekocht, waardoor het voor jonge spelers steeds moeilijker wordt om de stap naar de hoofdmacht te maken. Oud-doelman Jan Jongbloed voegt er bovendien aan toe dat het voor ouders van jonge talenten misschien een reden kan zijn om Ajax af te wijzen, omdat Ajax 'toch alleen maar buitenlanders' haalt.

Sjaak Swart, ook te gast bij het radioprogramma, ziet in dat de stap groot is, maar hij maakt zich er verder niet zo druk om. 'De jonge spelers moeten er rekening mee houden. Ajax doet dat ook. Er gaan in de zomer misschien wel vier of vijf spelers weg. Dan moeten die jongens een kans krijgen. En bij Ajax gebeurt dat sneller dan bij een andere club.'

Toch vindt Swart ook dat, wil Ajax een hoog niveau blijven halen, een paar 'knoerten' moet halen. 'Ik hoop dat ze dat doen. De komst van Tadic en Blind bleek een goede greep en het moet ook wel als Ajax hogerop wil', aldus Swart, die denkt dat talenten bij Ajax altijd een kans blijven krijgen. 'Dat blijft hetzelfde, dat verandert niet. Onder meer Ryan Gravenberch, die zestien jaar oud is, krijgt nu de kans.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.