Spaan voorziet Ajax van advies: 'Hansen is een potentiële topspeler, koop hem terug'

door Cristian de Jong 183

Bron Het Parool

Spaan voorziet Ajax van advies: 'Hansen is een potentiële topspeler, koop hem terug'

door Cristian de Jong 183

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan ziet Sontje Hansen, momenteel onder contract bij NEC, in de toekomst graag terugkeren bij Ajax. De columnist zag de voormalig Ajacied in actie bij Jong Oranje en was erg onder de indruk van de kwaliteiten van de aanvaller. Daarnaast zag Spaan ook Kenneth Taylor uitblinken bij de ploeg van Micheal Reiziger.

Jong Oranje wist een mooie 0-3 overwinning te boeken tegen de leeftijdsgenoten van Georgië. 'Reiziger had zijn zaken voor elkaar. Onder Langeler en Van de Looi was het vaak behelpen met het niveau, hoewel de laatste zich wist te plaatsen voor een eindtoernooi', schrijft Spaan in Het Parool. Al snel zag de columnist de kwaliteiten van voormalig Ajacied Hansen.

'In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier mooie acties van Hansen waaronder een soepele 1-2 met Van Bommel. Ik bleef hangen. Wanneer zag je jongens in een oranje shirt nu zo goed voetballen?' Hansen was uiteindelijk goed voor twee assists. 'Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten?', vraagt Spaan zich af.

'Hansen is een potentiële topspeler'

Spaan noemt een aantal voorbeelden van dit soort voetballers. 'Botman, Regeer, Doekhi, Matusiwa, Becker, Ünüvar. Hansen is een potentiële topspeler.' Ajax krijgt vervolgens een tip van de columnist, die Hansen graag terug ziet keren naar Amsterdam. 'Koop hem terug. En zorg voor begeleiding.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.