'Lamprou technisch een heel goede keeper'

door SJvanveen 2

'Lamprou technisch een heel goede keeper'

door SJvanveen 2

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen zou als hij trainer van Ajax was opnieuw voor de Dusan Tadic-variant in de Champions League kiezen. Woensdag nemen de Amsterdammers het op tegen Bayern München en in Duitsland pakte de spitspositie voor de Serviër goed uit.

Ajax domineerde bij vlagen in Duitsland en dat kwam mede door het spelen met een valse spits. Coach Erik ten Hag gebruikte hetzelfde concept in Lissabon tegen Benfica en Driessen sluit niet uit dat thuis tegen Bayern München het opnieuw uit de kast wordt gehaald. 'Wil je met Dolberg starten? Of grijp je terug naar de variant in München met Tadic? Ik zou het zeker overweggen, al gaat Bayern zeker anders spelen. Het voordeel van Tadic in de spits is wel dat je ook Neres kan gebruiken. Hij heeft diepgang en die mis je af en toe bij Ajax.'

Driessen is van mening dat Ajax niemand moet sparen tegen Bayern, ondanks dat Hakim Ziyech, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en André Onana mogelijk niet helemaal fit zijn. In de Eredivisie wacht komend weekend De Graafschap-thuis en dat is een geschiktere wedstrijd om mensen te laten banken. 'Je moet eerste worden in de poule. Je speelt de eerste wedstrijd na Bayern tegen De Graafschap thuis, geef ze dan rust', laat de analist weten tegenover zijn eigen medium.

Kostas Lamprou

Hoewel Onana toch lijkt te kunnen starten woensdagavond, sprak Driessen ook nog over Kostas Lamprou, tweede doelman van de Amsterdammers. De Griek wordt veelal bekritiseerd wegens zijn lengte, maar de journalist van De Telegraaf vindt het geen slechte doelman. 'Dat ze Van Leer naar NAC hebben laten gaan, is niet zo raar. Dit (Lamprou, red.) is technisch wel een heel goede keeper. Je hebt een tweede keeper niet alleen om wat invalbeurtjes nodig, ook om men scherp te houden op training. Als eerste keeper zeg ik nee, maar als tweede keeper denk ik dat hij goed is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.