Kudus verkozen in Elftal van de Week: 'Openbaring vanaf rechts'

door Timo Suur 7

Kudus verkozen in Elftal van de Week: 'Openbaring vanaf rechts'

door Timo Suur 7

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus is de enige Ajacied in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Rapporteur Marcel Peeper is onder de indruk van de Ghanese dribbelaar. Hij verkiest Kudus boven Santiago Gimenez of Vangelis Pavlidis.

'Ik had ook nog voor Gimenez of Pavlidis kunnen kiezen op deze posities na dit weekend, maar ik kies voor de man die daar niet meer loopt: Mohammed Kudus.' Peeper is onder de indruk van de Ghanees sinds de trainerswissel bij Ajax. 'Sinds de komst van Heitinga is hij een openbaring vanaf rechts, met het spel meer voor zich. Hij kan ongelooflijk makkelijk kappen en draaien en staat altijd waar hij moet staan. Daarnaast heeft hij ook nog scorend vermogen.'

Kudus wordt, sinds de komst van Heitinga, geposteerd als rechtsbuiten. Afgelopen weekend had Ajax het voor rust lastig met RKC Waalwijk, maar de Amsterdammers stelden na rust orde op zaken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Jurriën Timber scoorde de bevrijdende 2-1 en Kudus gooide de wedstrijd een paar minuten later in het slot na een mooie aanval.

PSV hofleverancier na overtuigende overwinning

PSV is, met vier spelers, hofleverancier van het Elftal van de Week. Na de makkelijke overwinning op FC Groningen (6-0) kiest Peeper voor vier uitblinkers aan Eindhovense zijde. Jarred Branthwaite, Joey Veerman, Xavi Simons en Johan Bakayoko horen bij de beste elf spelers van afgelopen speelronde.

Voor Peeper is Simons de uitblinker van afgelopen speelronde. 'Hij is mijn speler van de week, want hij is bij PSV de smaakmaker van het Nederlandse voetbal. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit als 19-jarige. Aanvallend gezien is er eindelijk weer een echt toptalent.' Daarnaast ziet de rapporteur een goede mentaliteit bij het grote talent. 'Soms trekt hij een zuurpruimengezicht, maar dat zegt wel iets over zijn mentaliteit. Ik hoop dat hij de juiste mentaliteit er altijd in zal houden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.