Dwarswaard over titelkansen JA: 'Blijft maf'

door Finn Dekker 16

Dwarswaard over titelkansen JA: 'Blijft maf'

door Finn Dekker 16

Laatst geüpdatet

Het winnen van de Jupiler League door Jong Ajax zou een lichtpuntje zijn voor de Amsterdammers, zo stelt Daniël Dwarswaard in het Algemeen Dagblad. Een eventuele titel zal wel weer veel stof doen opwaaien omtrent de regels bij de beloften. De columnist denkt echter dat Ajax daar maling aan heeft.

'Pagina's zijn er vol geschreven over de voor- en nadelen van de beloftenploeg in de Jupiler League. De discussie zal alleen maar toenemen nu Jong Ajax op matchpoint staat. Zaterdag winnen van MVV en Jong Ajax is kampioen van de eerste divisie, de eerste kampioen die niet promoveert. De Jong-elftallen mogen nu eenmaal niet uitkomen in de eredivisie', opent Dwarswaard.

'Voor trainer Michael Reiziger en zijn spelers is dat helemaal geen item. Leg je oor te luister en je hoort het. Een paar weken terug hebben ze intern gezegd: Jong Ajax staat in dienst van het eerste elftal, maar we gaan vol voor de titel.' Aan het publiek zal het aankomende zaterdag niet liggen. 'Sportpark De Toekomst zal vol zijn. Er is geen kaartje meer te krijgen voor Jong Ajax - MVV.'

'Maar maf blijft het natuurlijk wel', stelt Dwarwaard tot slot. 'Een feestje vieren terwijl Ajax op alle gebied één van de meest rampzalige jaren uit de geschiedenis meemaakt. Zou het niet naadloos in het seizoen van Ajax passen? Dat ook dit laatste kleine pleziertje er niet van komt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.