Buitenland: Bankzitter Bakker met Atalanta naar finale Europa League

door Jon van Dam 77

Het einde van het seizoen is in zicht, de spanning neemt toe en er gaan beslissingen vallen in de buitenlandse competities en toernooien. Meerdere oud-Ajacieden komen in actie tijdens deze spannende fase van het seizoen. Welke oud-Ajacieden worden kampioen, wie gaan er degraderen en wie mag dromen van een Europese prijs? Volg de verrichtingen van de oud-Ajacieden hier en praat er over mee!

Donderdag 9 mei

Atalanta Bergamo, de club van Mitchel Bakker, wist zich donderdagavond ten koste van Olympique Marseille te plaatsen voor de finale van de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel in Frankrijk werd er in eigen huis makkelijk afgerekend met de Ligue 1-club. Bakker zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten met 3-0 wisten te winnen.

Rasmus Kristensen werd met AS Roma uitgeschakeld door Bayer Leverkusen. De Italianen speelden met 2-2 tegelijk en dat was niet genoeg na de 0-2 thuisnederlaag van afgelopen week. Kristensen zat overigens niet bij de selectie van de Romeinen.

Elders, in België, stond er een bekerfinale op de rol. Donderdagmiddag nam het Royal Antwerp van Toby Alderweireld, Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp het op tegen Union St. Gilloise. De directe ontmoeting tussen de nummers zes en drie van de kampioensronde van de Belgische competitie eindigde in een krappe 1-0 overwinning voor Union St. Gilloise. Alderweireld, Wijndal en Ekkelenkamp grepen zodoende naast de Belgische beker.

Woensdag 8 mei

In de halve finale van de Champions League gingen Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt met Bayern München op bezoek bij Real Madrid. De twee oud-Ajacieden stonden lang met een been in de finale van de Champions League, maar door twee late goals moest hun ploeg het hoofd buigen. Real Madrid neemt het door de 2-1 overwinning in de finale op tegen Borussia Dortmund. De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In de halve finale van het Turkse bekertoernooi nam Stefano Denswil het met zijn club Trabzonspor op tegen Fatih Karagumruk. De ploeg van de oud-Ajacied kende weinig moeite in de uitwedstrijd. Ze wisten vrij eenvoudig met 0-4 te winnen. Het heenduel eindigde in een 3-2 overwinning voor Trabzonspor. Trabzonspor gaat het hierdoor in de finale opnemen tegen Besiktas.

Dinsdag 7 mei

Sébastien Haller ging met zijn Borussia Dortmund op bezoek bij Paris Saint-Germain. De Ivoriaanse spits kwam met Der BVB in actie in de halve finale van de Champions League en verdedigde een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. De voormalig Ajacied behoorde tot de wedstrijdselectie van Borussia Dortmund, maar moest de gehele wedstrijd vanaf de reservebank toekijken.

Toch kon Haller feest vieren, want zijn team wist opnieuw met 0-1 te winnen, ditmaal in Parijs. Zodoende staat Borussia Dortmund voor het eerst sinds 2013 in de finale van het miljardenbal. Destijds verloor Borussia Dortmund de finale met 2-1 van rivaal Bayern München.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!