'Actie #LasseComeHome lijkt me wat voorbarig'

door Bart Veenstra 13

'Actie #LasseComeHome lijkt me wat voorbarig'

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

In de ogen van Willem Haak, een freelance journalist die het Italiaanse voetbal nadrukkelijk volgt, is een terugkeer van Lasse Schöne naar Ajax voorbarig te noemen. Volgens La Gazzetta dello Sport zou de Deen alweer mogen vertrekken bij Genoa en zodoende maakten de Ajax-fans #LasseComeHome trending op Twitter.

Volgens Haak is het echter nog niet zover. 'Actie #LasseComeHome lijkt me wat voorbarig, trouwens', schrijft hij op Twitter. 'Enkel gebaseerd op tweet @NicoSchira. Onduidelijk wat er bij Genoa gaat gebeuren. Komende dagen wordt duidelijk wie er de tweede seizoenshelft de manager is. Blijft Thiago Motta onverhoopt wél, dan is vertrek best reëel.'

De kans dat Motta echter vertrekt, lijkt aanwezig. Haak schrijft dat het al jaren onrustig is bij Genoa. 'Nul beleid, geen geduld, geen speelplan. Huwelijk (Schöne met Genoa, red.) was gedoemd om te mislukken', aldus Haak, die denkt dat Motta snel weg zal zijn bij Genoa. 'Doet het enorm slecht. Ligt er snel uit.'

Als Schöne vertrekt bij Genoa is het bovendien de vraag of hij dan terugkeert naar Ajax of in Italië blijft. Haak denkt dat de Deen in de Serie A kan blijven. 'Lasse Schöne is nog steeds een ideale speler voor heel veel Serie A-teams. Hopen dat een mooie middenmoter toehapt', schrijft hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.