Van 't Schip zag Ramaj in de fout gaan bij gelijkmaker: 'Een kostbare fout van hem'

door Jon van Dam 172

Bron ESPN

Bron ESPN

John van 't Schip baalt van het 1-1 gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles donderdagavond. De trainer van de Amsterdammers zag zijn ploeg goed voor de dag komen in de eerste helft, al namen de Amsterdammers geen afstand. Volgens Van 't Schip viel Ajax na rust, mede door vermoeidheid, tegen.

'In de eerste helft vond ik dat we goed speelden, het stond goed', begint Van 't Schip tegenover ESPN. 'Maar je moet eerder afstand nemen en dat breekt je op in de tweede helft, waarin we minder speelden. In de rust gaf Mika (Godts, red.) aan dat hij erg vermoeid was. Dan moet je met wissels proberen het elftal weer aan de gang te krijgen. Dat werd er niet beter op.'

In de tweede helft wees Van 't Schip Kian Fitz-Jim aan als vervanger van de vermoeide Godts. Carlos Forbs bleef daardoor nog wat langer op de bank zitten. 'Carlos is een hele andere speler dan Kian. Die moet echt links aan de buitenkant spelen en heeft diepte nodig. Fitz-Jim kan vanuit de tienpositie spelen. Ik vond dat hij het aardig deed in de combinatie. Maar nogmaals, je moet afstand nemen. Als we die tweede goal maken met Bergwijn of Tahirović, dan is het makkelijker voetballen. Op het laatst nemen zij risico's en verloren wij door de wissels ons eigen spel.'

Van 't Schip noemt de actie van Diant Ramaj bij de 1-1 een 'verkeerde beslissing'. Volgens de oefenmeester had hij de bal beter kunnen stompen. 'Dan krijg je hem nog tegen. Het is een kostbare fout. Maar hij heeft ons in heel veel wedstrijden ook gered. Dit is gewoon ongelukkig.'

Van 't Schip positief over doelpuntenmaker Gaaei

Anton Gaaei was bijna de matchwinner geworden met een fraaie goal in de eerste helft. Van 't Schip is blij voor de Deen, die goed speelde tegen Go Ahead Eagles. 'Voor hem is het prachtig dat hij zo'n schitterende goal maakt, ook in het seizoen waarin hij zit. Hij heeft het goed opgepakt na zijn vroege wissel tegen AZ. Hij heeft een aantal keer bij Jong gespeeld, is een aantal keer goed ingevallen. In Zwolle gaf hij een assist op Akpom en vandaag (donderdag, red.) speelde hij ook een hele goede wedstrijd. Voor hem zonde dat we niet die 1-0 weten vast te houden.'