Van 't Schip kritisch na zege in Zwolle: 'De teamprestatie was niet hoogstaand'

door Jon van Dam 84

Bron ESPN

Bron ESPN

John van 't Schip is gematigd tevreden na de 1-3 overwinning van Ajax bij PEC Zwolle. De oefenmeester is vanzelfsprekend blij met de drie punten, al weet hij ook dat het geen hoogstaande wedstrijd was.

Ajax kwam in Zwolle tijdens de eerste helft op een snelle 0-2 voorsprong. Dat leidde echter niet tot een makkelijke voetbalmiddag. De thuisploeg kwam nog voor rust beter in het spel doordat Ajax verzuimde afstand te nemen. 'De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven', zo verklaarde Van 't Schip tegenover ESPN.

Ondanks het vertoonde spel zag Van 't Schip ook een aantal aanknopingspunten. 'Steven Bergwijn was er acht weken uit en deed nu zeventig minuten mee, verder deed Sivert Mannsverk het goed achterin op een voor hem ongewone positie. Benjamin Tahirović had met twee assists een heel belangrijke rol. De teamprestatie was echter niet hoogstaand', oordeelt de oefenmeester.

Van 't Schip tevreden met rechterkant Ajax

Na de eerste helft had Van 't Schip het een en ander recht te zetten in de rust. 'In de rust was ik wel boos, omdat we het initiatief weggaven. We gaven geen druk meer en deden niet meer de dingen die we wel hadden afgesproken. In de tweede helft ging dat wat beter. Via de rechterkant ontstonden goede momenten met Kristian Hlynsson en Mika Godts.'

Van 't Schip gaat vervolgens in op het mindere spel van Ajax na de 0-2. 'Dat inzakken was niet de bedoeling, maar het gebeurde wel. Als je dan niet op de juiste momenten druk geeft, dan kunnen ze echt wel voetballen. Je moet het continu met elkaar doen. Als een of twee spelers in de schakel het niet doen, kom je onder druk te staan.'