Ajax Vrouwen pakken koppositie in Champions League na winst op Bayern München

door Youri van Straaten 255

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond in de Champions League met 1-0 van Bayern München gewonnen. Eerder werd er in de Johan Cruijff ArenA ook al van Paris Saint-Germain gewonnen. De Ajax Vrouwen staan nu eerste in Groep C. De eerstvolgende wedstrijd in de Champions League is op 24 januari om 21.00 uur tegen Paris Saint-Germain.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en domineerde het balbezit. In de vierde minuut werd Romée Leuchter vastgehouden in het zestienmetergebied, maar zij kreeg geen penalty. Na vijf minuten volgde de eerste echte kans voor Ajax. Leuchter kreeg een bal in de diepte en creëerde ruimte voor zichzelf om te schieten, maar het schot ging over. In de achttiende minuut volgde de volgende kans voor Ajax. Na een afvallende bal schoot Ashleigh Weerden de bal op de lat, waarna Sherida Spitse de tegenaanval stopte door een overtreding te maken. De aanvoerster kreeg hiervoor een gele kaart.

Tien minuten voor rust werd Bayern München voor het eerst echt gevaarlijk en kreeg het twee kansen achter elkaar, die er allebei niet in gingen. Vlak voor rust scoorde Ajax de openingstreffer. Leuchter werd diep gestuurd door Nadine Noordam en schoot de bal knap binnen. De Ajax-spits maakte zo haar eerste doelpunt in de Champions League. Vijf minuten na rust kreeg Ajax de volgende kans, Milicia Keijzer schoot de bal tegen de keepster aan. Vlak erna kreeg Bayern een kansje. Sarah Zadrazil schoot de bal na geduldig rondspelen net naast.

Na een uur volgde er een grote kans voor de Ajax Vrouwen. Na de voorzet van Chasity Grant kwam de bal voor de voeten van Rosa van Gool, die de bal in de handen van de keepster schoot. Met nog een kwartier te spelen werden de Duitsers wat sterker. Bayern kreeg wat kleine kansen, maar dat werd niet echt gevaarlijk. In de 91e minuut zat keepster Regina van Eijk nog mis, maar zonder gevolgen. Na een spannende slotfase met nog een paar kansen voor Bayern wist Ajax de overwinning over de streep te trekken.

Opstelling Ajax Vrouwen:

Van Eijk; Keijzer, Spitse, De Sanders, Weerden; Noordam, Van Gool (Van de Velde 81'), Yohannes (Noordman 60'); Grant, Leuchter, T. Hoekstra (Keukelaar 84')

Wissels Ajax Vrouwen:

Niënhuis, Van der Wal, Kardinaal, Verhoeve, De Klonia, Van de Velde, Sabajo, Noordman, Jansen, Tolhoek, I.Hoekstra, Keukenlaar

Opstelling Bayern München:

Grohs; Gwinn, Viggósdóttir, Tainara (Rall 90'), Naschenweng; Zadrazil, Stanway; Dallmann (Bajings 68'), Lohmann Magull (68'), Kett (Harder 50'); Damnjanović

Wissels Bayern München:

Nayler, Wellmann, Hansen, Rall, Belloumou, Bajings, Kerr, Magull, Ernst, Harder

1-0 Romee Leuchter (44')

- Ajax staat op dit moment derde in de groep. De Amsterdammers staan op vier punten, net als nummer twee AS Roma. Bayern leidt op dit moment met vijf punten. Nummer vier Paris Saint-Germain staat op drie punten.
- Vorige week speelden de Ajax Vrouwen en Bayern München ook al tegen elkaar. Toen werd het een 1-1 gelijkspel.