Jong Ajax komt rode kaart niet te boven en verliest

door Jesse ter Haar 202

Jong Ajax heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden bij en tegen De Graafschap. De eerste helft verliep probleemloos voor de ploeg van Mitchell van der Gaag, maar na een rode kaart vlak na rust liep het uit de hand. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers met 3-2.

De wedstrijd begon direct met het initiatief voor Jong Ajax. Dat leidde al binnen een kwartier tot een strafschop voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Jurgen Ekkelenkamp werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Lassina Traoré nam plaats achter de bal, faalde niet en schoot hard binnen. De bal bleef vervolgens voor de Amsterdammers, met zeldzame aanvallen van De Graafschap. De opponent kon Kjell Scherpen echter niet in de problemen brengen.

Na 23 minuten zorgde Jong Ajax vervolgens voor de 0-2. Ryan Gravenberch kwam aan de bal na een inworp, passeerde enkele Superboeren en werkte de bal tot slot tegen de touwen. Ook na de tweede goal bleef de bal vooral in Amsterdams bezit, terwijl De Graafschap niet gevaarlijk kon worden aan de overkant. De Ajacieden hadden ondanks het balbezit echter ook nog maar amper échte kansen na de 0-2, terwijl de opponent na 38 minuten met haar eerste wapenfeit kwam. Een goal werd het niet en zo was de ruststand eveneens 0-2.

Vrijwel meteen na het begin van de tweede helft, kwam Jong Ajax met tien man te staan. Quinten Timber kwam in duel met een opponent, draaide zich erin en maakte daarmee een overtreding. De scheidsrechter beoordeelde het als zwaar genoeg voor rood. Slechts een klein ogenblik daarna kwam De Graafschap op 1-2. Jasper van Heertum haalde uit van buiten het strafschopgebied en trof hard doel. De beloften bleven hierna onder druk van de tegenstander.

De Superboeren bleven aandringen, maar de tweede goal kwam er nog niet meteen achteraan. Na 64 minuten voetballen was het wel raak. Het was Branco van den Boomen die scoorde na een teruggetrokken bal. Van der Gaag ging vervolgens aan het wisselen, maar ook dat wist geen verschil meer te maken. Op een poging van Ralf Seuntjens had Kjell Scherpen nog een antwoord, maar even later scoorde de spits wel. Een inswinger uit een vrije trap werd door de routinier raak gekopt. Een antwoord had Jong Ajax hierna niet meer en zo eindigde het in een 3-2 nederlaag.

Opstelling De Graafschap:

Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Van Heertum, Van den Boomen, Vet, Helmer, Seuntjens, Hamdaoui.

Wissels De Graafschap:

Rondeel, Van den Dam, Olijve, Nijland, Thomassen, Schuurman, Van Nispen, Baas, Hilderink.

Scherpen; Ter Heide, J. Timber, Kemper, Castillo; Gravenberch, Eiting (Méndez 46'); Jensen (Thethani 71'), Ekkelenkamp, Q. Timber; Traoré (Danilo 65').

El Maach, Solomons, Méndez, Kühn, Thethani, Danilo.

Quinten Timber - rode kaart (47')

- Juan Castillo maakte zijn debuut in de selectie van Jong Ajax. Daarnaast is Danilo Pereira fit genoeg om te spelen. Brian Brobbey was afwezig door een blessure.
- Juan Castillo wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea. Is hij de toekomst van Ajax op links? Lees er alles over in de nieuwe Blik op Jong Ajax!
- Jong Ajax moest het vrijdagavond verder doen zonder Kenneth Taylor, Neraysho Kasanwirjo en Noa Lang. Jurgen Ekkelenkamp zat wel bij de selectie.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,90 keer je inzet terug!