Bergwijn en Akpom bezorgen Ajax een zwaarbevochten punt

door Roemer Smid 7094

Bron Ajax Showtime

Ajax heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld in het duel met Sparta. Ajax keek lang tegen een 2-0-achterstand aan en goals van de invallers Chuba Akpom en Steven Berwijn zorgen ervoor dat de Amsterdammers in ieder geval met een punt naar huis gaan.

Ajax begon redelijk aan de wedstrijd. Het veldspel zag er verzorgd uit en het team van John van 't Schip was dominant. Op een grote kopkans van Brian Brobbey na werd Ajax niet echt gevaarlijk. Het was dan ook Sparta dat in de 27ste minuut op voorsprong kwam. Verschueren kapte Kaplan gemakkelijk uit en schoof de bal in de verre hoek achter Ramaj. Het spel van Ajax werd minder en Sparta werd sterker.

Twee minuten na rust was het wederom Verschueren die Ramaj verschalkte. Jordan Herderson maakte een onnodige overtreding op eigen helft en na een schot van Pelle Clement kon Verschueren de bal van dichtbij achter Ramaj tikken.

In de 55ste minuut maakte Bergwijn zijn rentree na lang blessureleed bij Ajax. Hij verving de jonge Mika Godts die in de eerste helft de beste man aan de zijde van Ajax was. Ook Hlynsson werd gewisseld. De IJslander speelde een matige wedstrijd en werd vervangen door Chuba Akpom.

In de 65ste minuut was het eindelijk raak voor Ajax. Akpom knikte hard raak na een perfecte voorzet van Henderson. Het was tevens de laatste actie van Henderson, hij werd vervangen door Benjamin Tahirović. Ajax werd gevaarlijker na de wissels en het was wachten op de gelijkmaker.

In de 88ste minuut was het eindelijk zover. Akpom, die sterk inviel, bediende de teruggekeerde Bergwijn die van dichtbij kon raak schieten. Na de goal ging Ajax voor de winst. Inmiddels was Rijkhoff ingevallen voor de geblesseerd geraakte Brobbey en stond Ajax voor het eerst in weken met meer dan één aanvaller in het veld. Na een counter van Sparta waarbij een Spartaan doorbrak pakte Kaplan een rode kaart. Het was tevens de laatste actie van de wedstrijd. Sparta tegen Ajax eindigt in 2-2.