Berghuis begrijpt beslissing Makkelie: 'Moeilijk zonder doellijntechnologie'

door Jesse ter Haar 153

Bron ESPN

Bron ESPN

Steven Berghuis kan begrijpen dat Danny Makkelie de eventuele 3-3 van Ajax tegen sc Heerenveen niet kon goedkeuren. De bal leek de doellijn nét niet te passeren en ook de captain van Ajax zag geen duidelijk bewijs op de beelden.

'Er is geen doellijntechnologie en als ze dan niet het bewijs hebben dat hij er echt overheen is, dan kan de scheidsrechter hem gewoon niet goedkeuren', klinkt hij sportief in gesprek met ESPN. 'Het is ongelooflijk moeilijk als je de doellijntechnologie niet hebt. Dan kan ik me voorstellen dat ze niet honderd procent weten of hij eroverheen is. Je moet dit accepteren, hoe moeilijk dat ook is.'

De Amsterdammers speelden bepaald niet groots in Heerenveen, maar toch leek een punt er nog even in te zitten. Of Ajax een punt echt verdiend had? 'Op momenten wel en op momenten niet. We spelen een zwakke wedstrijd, verdedigend en aanvallend, maar we hebben wel onze momenten gehad. De vrije trap van Sosa en Hlynsson op de lat, dat zijn toch momenten dat je terug in de wedstrijd kan komen en jij het momentum kunt pakken. Heerenveen heeft ook goed gespeeld.'

Na een tegenvallende eerste helft, rekende eenieder op een gemotiveerd Ajax na rust. De bal lag er echter binnen een minuut alweer in voor sc Heerenveen. 'Het was snel, dan heb je er alweer drie tegen. De tegendoelpunten blijven er te veel om wedstrijden te winnen. Uit tegen Heracles en Go Ahead kreeg je er ook twee tegen. Toen wist je nog te winnen, maar zo kan het niet altijd gaan. Er is nog steeds genoeg werk aan de winkel.'

Berghuis ontevreden

Het gevoel van de linkspoot over zijn eigen wedstrijd is vlak na afloop eveneens niet goed. 'Ik ben weinig in het spel voorgekomen. Dat heb je liever anders. Soms heb je zulke wedstrijden er ook tussen. Dat is mijn gevoel nu en later ga je kijken naar hoe dat komt. Je kijkt naar je eigen positie of hoe we aan het voetballen zijn gekomen aan de rechterkant.'