Ajax weet met beoogde basis wel te winnen van Hannover 96

door Jon van Dam 2389

Ajax heeft het tweede oefenduel met Hannover 96 wel weten te winnen. In Zuid-Spanje werd de Duitse club met 2-1 verslagen en dat had de ploeg van John van 't Schip met name te danken aan een goede eerste helft. Namens de Amsterdammers waren Brian Brobbey en Steven Bergwijn trefzeker.

Ajax begon wat slaperig aan de wedstrijd in Arcos de la Frontera. Sebastian Ernst kreeg na twee minuten al een kopkans uit een corner. Echter werd zijn inzet geblokt in de zestien. Ajax kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in zijn spel. De mooiste aanval van de eerste helft leverde geen doelpunt op. Steven Berghuis bediende Devyne Rensch via een prachtig balletje met de buitenkant van zijn voet. De rechtsback bracht vervolgens Kenneth Taylor in stelling, maar hij raakte de lat.

In de 24e minuut was het wel raak voor Ajax. Brobbey kopte de bal achter keeper Leo Weinkauf na een prachtige voorzet van linksback Borna Sosa. Hannover 96 had geen tijd om bij te komen, want Ajax verdubbelde twee minuten later de score. Bergwijn zette Ajax op een 2-0 voorsprong na een goede individuele actie. Ondanks een goede kans voor Kristian Hlynsson deden de Duitsers vlak voor rust wat terug. Muhammad Damar profiteerde goed na geklungel van Rensch: 2-1.

Ajax zakte ver terug na rust

Hannover 96 begon met flink wat wissels aan de tweede helft. De 2. Bundesliga-ploeg ging er echter niet minder door spelen. Het drong steeds meer aan en Ajax kwam er veel minder aan te pas dan in het eerste bedrijf. Andreas Voglsammer en Fabian Kunze kregen mogelijkheden op de gelijkmaker, maar wisten uiteindelijk niet het net te vinden.

Ajax wisselde tweemaal in het tweede bedrijf. Chuba Akpom en Jaydon Banel kwamen beiden als invaller binnen de lijnen voor respectievelijk Brobbey en Taylor. In de blessuretijd kreeg Hannover 96 de grootste kans. Ramaj redde op het schot van Voglsammer en had daarna geluk dat Julian Börner via Sosa over schoot.