Ajax O17 wint met ruime cijfers van Alphense Boys O17 dankzij uitblinkers Ünüvar en Steur

door Timo Suur 35

Ajax O17 kende zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst geen enkele moeite met Alphense Boys O17. De Amsterdammers wonnen maar liefst met 8-1. Voor Ajax O16 en Ajax O15 was het een minder succesvolle middag. Beide teams gingen namelijk onderuit tegen respectievelijk de leeftijdsgenoten van PSV en FC Utrecht.

FT | Ajax O17 - Alphense Boys O17 (8-1)

Ajax O17 kende zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst geen enkele moeite met de leeftijdsgenoten van Alphense Boys. De Amsterdammers wisten met maar liefst 8-1 te winnen. De doelpunten werden gemaakt door Lasse Abildgaard, Sean Steur (twee keer), Mylo van der Lans, Emre Ünüvar (drie keer) en Jonas Veltman.

Al snel in de wedstrijd wist Ajax O17 te openen dankzij Abildgaard. Hij kreeg de bal cadeau van de keeper en wist makkelijk binnen te werken in de vijfde minuut. In de tiende minuut verdubbelde Steur de voorsprong van de Amsterdammers. Na een goede combinatie met Luca Messori schoot de middenvelder raak in de korte hoek. Na een kleine twintig minuten dacht Ajax O17 via Ünüvar op 3-0 te komen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal.

Er volgden grote kansen voor Younes Elias Mechrouch en twee keer Ünüvar, maar de 3-0 bleef even uit. Daarnaast zag Ünüvar zijn tweede treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Na een kleine veertig minuten zette aanvoerder Van der Lans alsnog de 3-0 op het scorebord. Hij verlengde een corner en zag zijn bal bij de tweede paal binnenvliegen. Een paar minuten voor rust wist Ünüvar alsnog zijn eerste treffer van de middag te maken, nadat Steur goed het overzicht behield. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Ünüvar zijn tweede doelpunt. Opnieuw was Steur goed voor de assist.

Aan het begin van de tweede helft maakte Ünüvar zijn hattrick compleet door een benutte strafschop. In de eerste tien minuten na rust kreeg Ajax kans na kans en een monsterscore leek zich aan te dienen. Na ruim een uur spelen kwam ook de naam van Steur op het scorebord te staan. De middenvelder schoot de bal beheerst binnen na een voorzet van invaller Benduguz Kovacs. Een paar minuten na de 7-0 maakte Alphense Boys O17 een eretreffer. Na een prachtige lange bal kon een aanvaller de bal onder Ajax-doelman Valentijn van der Velde door schieten. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Veltman. Hij wist te scoren na een goede voorzet van Janairo Concincion en zette daarmee de eindstand op 8-1.

Van der Velde; Oldenstam, Van der Lans (46' Veltman), Johnson, Pereira da Gama (46' Amour); Messori (55' De Koning), Enoh, Steur; Abildgaard, Ünüvar (55' Kovacs), Mechrouh (55' Luijer).

El Hani, Amour, De Koning, Luijer, Veltman, Kovacs, Concincion.

1-0 Lasse Abildgaard (5')
2-0 Sean Steur (10')
3-0 Mylo van der Lans (37')
4-0 Emre Ünüvar (43')
5-0 Emre Ünüvar (45+1')
6-0 Emre Ünüvar (52', pen.)
7-0 Sean Steur (63')
7-1 Alphense Boys (68')