Vos blij met speelminuten in Ajax 1: 'Ik ben nu weer superfit'

door Jesse ter Haar 47

Bron Ajax TV

Silvano Vos voelt zich weer fit en is klaar om een rol van betekenis te spelen in zowel Ajax 1 als Jong Ajax, zo wordt duidelijk in de uitzending van Ajax TV. De middenvelder deed maandagavond mee tijdens de wedstrijd van het belofteteam tegen FC Den Bosch en dat liep uit op een teleurstellende 0-2 nederlaag.

'We waren niet scherp vanaf minuut één', luidt het oordeel van de negentienjarige middenvelder van de Amsterdamse club. 'We begonnen de eerste helft sloom, met een laag tempo aan de bal. Er was weinig beweging en diepte. Je moet gewoon vanaf minuut één scherp zijn en dat hebben we niet gedaan.'

Ondanks de tegenvallende resultaten bij Ajax 1 en Jong Ajax is Vos blij met zijn huidige persoonlijke situatie. Hij worstelde immers met blessureleed, maar is daar in z'n geheel weer bovenop. 'In het begin moest ik fit worden en ik ben nu weer superfit. Ik maak gelukkig weer mijn minuten in Ajax 1. Als ik er te weinig maak, maak ik ze in Jong Ajax. Daar ben ik blij mee, want als ik maar minuten blijf maken, is het goed.'

Janse baalt van inzet Jong Ajax

In Jong Ajax speelt Vos samen met Dies Janse. De verdediger was maandag eveneens onderdeel van het verliezende team en legt de vinger op de zere plek. 'We hebben allemaal jongens die heel goed kunnen voetballen, maar het begint gewoon met inzet en de wil om te winnen. Die misten we vandaag in de eerste helft. In de tweede helft hebben we ons herpakt, maar als je het in de eerste helft niet doet, loop je achter de feiten aan.'

Net als Vos is ook Janse wél tevreden met zijn persoonlijke ontwikkeling. 'Ik merk dat ik veel beter ben geworden sinds het begin van dit seizoen. Dat is uiteindelijk waar het om draait: beter worden. Er zijn nog zat dingen waar ik aan moet werken, maar het wordt een steeds beter plaatje en daar ben ik blij om.'