Oranje O17 komt tekort tegen leeftijdsgenoten uit Portugal: 3-1

door Roemer Smid 8

Bron ONSORANJE

Oranje O17 kwam maandag met 3-1 tekort tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal in het UEFA Pre-Tournament. De Nederlandse talenten kwamen nog op voorsprong door een goal van Lucas Jetten, maar moesten daarna hun meerdere erkennen in een goed spelend Portugal.

Onder 17 deed zijn best, maar kwam over de gehele linie simpelweg te kort. 'Zeer, zeer indrukwekkend,' was na afloop het oordeel van KNVB-coach Alexander Palland over het niveau van de Portugese ploeg. 'Deze ploeg gaat zonder twijfel meespelen om de Europese titel. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er in Europa teams zijn die nóg completer zijn.'

Oranje, met maar liefst zes Ajacieden in de basis (Lyfe Oldenstam, Mylo van de Lans, Aaron Bouwman, Lucas Jetten, en Haniel Pereira da Gama en Lyfe Oldenstam), kwam op voorsprong door een fraaie goal van Lucas Jetten. De linksback kreeg de bal op eigen helft, dribbelde het veld over en ging een één-twee aan met een teamgenoot waarna hij de bal met rechts in de kruising schoot.

Portugal kwam terug in de wedstrijd. 'De 1-1, die viel uit een vrije trap, was mogelijk buitenspel. Hetzelfde geldt voor de aanval die naar de 2-1 leidde. Dat werd uiteindelijk een corner die geen corner was. Maar Portugal lokte dat op hun sluwe manier goed uit en was vervolgens bij standaardsituaties met hun grote spelers levensgevaarlijk', aldus trainer Palland. In de 67ste minuut volgde de definitieve knockout, Portugal maakte de 3-1. Nederland maakt na het verlies tegen de Portugezen geen kans meer op de toernooizege.