Oranje O17 begint met 3-0 overwinning aan UEFA Pre-Tournament

door Timo Suur 0

Bron OnsOranje

Oranje O17 is met een 3-0 overwinning op gastland Cyprus begonnen aan het UEFA Pre-Tournament. Namens Ajax begonnen Lyfe Oldenstam, Mylo van de Lans, Aaron Bouwman, Lucas Jetten, en Haniel Pereira da Gama in de basis bij de ploeg van coach Alexander Palland. Luuk Beekman mocht een kleine tien minuten invallen.

Dit toernooi is voor Oranje O17 een voorbereiding op het EK aan het einde van dit seizoen. Normaal gesproken hadden de Nederlanders op dit moment kwalificaties moeten spelen, maar ze zijn - wegens de uitstekende prestaties de afgelopen jaren - vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde. Palland ziet het als een voordeel dat zijn ploeg een kwalificatieronde later instroomt. 'Je kan altijd landen treffen waartegen het heel moeilijk voetballen is', begint de oefenmeester tegenover OnsOranje. 'Nu zijn we al zeker van de volgende ronde én spelen we we hier op Cyprus óók een mooi toernooi dat we in alles aanvliegen als een EK-kwalificatie. Qua reizen, trainen, wedstrijden en speelwijze.'

Oranje O17 kwam na acht minuten al op voorsprong tegen Cyprus door een doelpunt van spits Sami Bouhoudane. In de rest van de eerste helft kwam de ploeg van Palland niet in het eigen spel en zodoende zochten ze de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong. Volgens de oefenmeester had zijn team het de eerste helft lastig om de gemaakte afspraken na te komen. 'We zijn kritisch naar elkaar geweest. We zijn hier om te leren, maar ik vind dat we het wel sneller hadden moeten oppakken. Gelukkig heeft de ploeg het na rust rechtgezet.'

Oranje O17 heer en meester in de tweede helft

In de tweede helft was Oranje O17 heer en meester en in de 57ste resulteerde dit in de tweede treffer van Bouhoudane. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd zette Jim Koller met de 3-0 op het scorebord. Palland kijkt redelijk tevreden terug op het tweede bedrijf. 'Als we uiteindelijk op 5-0 waren uitgekomen had niemand raar opgekeken', vertelt de oefenmeester. 'Maar die eerste helft was niet goed. Toch ben ik ergens wel blij dat het nu gebeurt. Als je de afspraken niet nakomt, geen lef toont en geen energie brengt, dan kom je met alleen kwaliteit niet meer weg.'