Jong Oranje wint moeiteloos van Jong Gibraltar en blijft foutloos in kwalificatie voor EK O21

door Wessel Kroon 127

Jong Oranje heeft uitstekende zaken gedaan in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap onder 21. Het beloftenelftal won met 0-5 op bezoek bij Jong Gibraltar en blijft zodoende foutloos in de kwalificatiegroep. Ajacieden Jorrel Hato, Devyne Rensch en Kenneth Taylor stonden in de basis bij Nederland, terwijl Anass Salah-Eddine in de rust mocht invallen. Taylor en Rensch waren allebei trefzeker.

De Nederlandse talenten namen meteen het initiatief in Gibraltar. Het spel speelde zich eigenlijk alleen maar af op de helft van de tegenstander en na ruim tien minuten was het al raak. Na enkele kleine kansen wist Million Manhoef door middel van een voorzet Taylor te bereiken. De middenvelder van Ajax kopte via een verdediger raak. Lang duurde het niet tot de 0-2 viel. Nog geen minuut na de 0-1 stond Noah Ohio op de goede plek om een afgemeten voorzet van Myron van Brederode simpel binnen te schieten.

Vlak voor rust werd het nog mooier voor Jong Oranje. In het half uur voor de rust regende het al kansen voor de Nederlanders, maar tot een doelpunt kwam het toen nog niet. In de 43e minuut veranderde dat. Van Brederode maakte zijn eerste doelpunt ooit voor Jong Oranje en zette zijn ploeg daarmee op een 0-3 voorsprong.

Rensch zorgt voor de 0-4

Na rust was Jong Oranje een periode wat slordiger aan de bal, maar in de problemen kwam het elftal van trainer Michael Reiziger niet. In de 63e minuut viel het volgende doelpunt. Ruben van Bommel stak Rensch weg en laatstgenoemde schoot de bal vanaf de rechterkant keurig achter de doelman.

Opnieuw duurde het niet lang tot het volgende doelpunt viel. Slechts twee minuten na de 0-4 was het Manhoef die de 0-5 op het scorebord zette. Even later leek Manhoef zijn tweede doelpunt te maken, maar de scheidsrechter zag niet dat het schot van de aanvaller over de doellijn was geweest en dus werd het doelpunt niet toegekend. Zodoende won Jong Oranje met 0-5 op bezoek bij Jong Gibraltar.