Koeman na nederlaag Oranje: 'Heel veel goede dingen gezien, uiteindelijk redden we het niet'

door NielsOpdam 63

Bron NOS

Bron NOS

Ronald Koeman heeft ondanks de nederlaag van het Nederlands elftal ook 'heel veel goede dingen' gezien. Dat vertelt de bondscoach na het duel met Kroatië (2-4 verlies) in gesprek met de NOS. Door de nederlaag in Rotterdam moet Oranje aanstaande zondag om de derde plaats in de Nations League spelen tegen Italië of Spanje.

Koeman zag zijn ploeg goed beginnen, maar na de rust was Oranje minder en nam het middenveld van Kroatië het heft in handen. 'Daardoor hadden wij het moeilijk. Dan valt de penalty wat onhandig, niet goed, want daar mag je nooit draaien. Toen zag je ook dat dit een tegenstander is die al zo lang samenspeelt...'

Dat het Nederlands elftal het moeilijk had tegen Kroatië lag volgens Koeman ook aan de kwaliteit van de tegenstander. 'Ze zijn niet voor niets derde van de wereld en dat hebben ze ook vanavond weer laten zien', vertelt de oefenmeester, die vindt dat Oranje er wel alles aan heeft gedaan. 'We hebben druk gezet wanneer dat kon. Alleen werden we wel wat slordig en dat hadden zij niet, zij waren heel balvast. Dat was het verschil over de hele wedstrijd.'

'Er zijn heel veel goede dingen geweest'

'Er zijn heel veel goede dingen geweest. Uiteindelijk redden we het niet', vervolgt Koeman zijn verhaal. De oefenmeester is tevreden met de verbetering die hij gezien heeft. 'Met name in de eerste helft en ik ben tevreden met de energie die we erin gestopt hebben. Daar gaan we mee verder... Het resultaat is negatief, dat overheerst, maar je moet je ogen niet sluiten voor de goede dingen die er ook zijn geweest.' Zondag speelt Oranje om de derde plaats van de Nations League. Koeman weet nog niet of hij andere spelers laat spelen.