Bulut redt met late goal punt voor A2

door BvdPloeg 10

Ajax A2 is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de A1 van Sparta Rotterdam. Samet Bulut zorgde er met een goal in de slotfase voor dat de Amsterdammers niet met lege handen stonden.

Pas na een half uur spelen was er de eerste kans voor de thuisploeg, James Efmorfidis probeerde het op aangeven van Bulut. De doelman van Sparta stond echter goed opgesteld. Na rust kwam Ajax gevaarlijker uit de kleedkamers en kreeg het meer kansen, onder andere via Che Nunnely.

Toch waren het de bezoekers die na 75 minuten spelen op voorsprong kwamen. Tyrone Conraad was de doelpuntenmaker. Met Justin Kluivert binnen de lijnen ging het voorin bij de Amsterdammers iets beter. Enkele minuten voor het eindsignaal gaf de aanvaller een voorzet op spits Bulut, die vervolgens de 1-1 binnen kon tikken.

Ajax kreeg direct daarna nog een kans op drie punten. Het was opnieuw Kluivert met een goede voorzet op Bulut. Ditmaal was de bal echter voor de keeper waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord bleef staan.

Scoreverloop:
75' Conraad 0-1
90' Bulut 1-1

Opstelling Ajax A2:
Meendering, Zeefuik, Sidoel, De Ligt (82. Flemming), Blöte, Vissers (46. Nunnely), Mazraoui, Efmorfidis, Walian (59. Kurban), Bulut en Mees de Wit (76. Kluivert).

Wissels: Van der Sar, Nunnely, Kurban, Kluivert, Benninga en Flemming.

Ajax F2 is zaterdagmorgen kampioen geworden. De jonge talentjes lieten in de kampioenswedstrijd tegen Buitenveldert F3 niets aan het toeval over: 9-0. Bekijk foto's.