Bergwijn blikt terug op penaltymoment: 'Voelde gewoon een duw in mijn rug'

door NielsOpdam 88

Bron ESPN

Bron ESPN

Steven Bergwijn voelde een duw in zijn rug in de slotfase van Sparta Rotterdam - Ajax, zo vertelt de aanvaller in gesprek met ESPN. De Amsterdamse club speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Sparta. In de laatste minuut van het duel ging Bergwijn naar de grond in de zestien van de thuisploeg, maar hij kreeg geen penalty mee.

'Het voelt alsof we twee punten hebben verloren', begint de Ajax-aanvoerder zijn verhaal na de wedstrijd, waarna hij terugblikt op het mogelijke penaltymoment. 'Ik voelde gewoon een duw in mijn rug. Ik had wel verwacht dat hij in ieder geval zou gaan kijken. Dat is niet gebeurd, dus ik hoef er verder ook niet veel woorden aan vuil te maken. Het is wat het is.'

Toen Bergwijn het veld mocht betreden, kwam ook Chuba Akpom binnen de lijnen. In de tweede helft werd Ajax wat gevaarlijker. 'In de rust gaven we ook aan dat we scherper in de zestien moesten zijn. Mika (Godts, red.) had echt een paar geweldige acties. Als je wat scherper bent voor het doel, dan kun je er misschien wel een of twee maken.'

De aanvaller was zelf wel scherp, want hij scoorde vlak voor tijd de 2-2 namens Ajax. 'Ik zag het een beetje gebeuren. Ik heb vaak dat ik bij zulke momenten aan het slapen ben, dus dat is wel iets waar ik mee bezig ben. Vandaag (zondag, red.) kan ik hem gelukkig intikken', vertelt Bergwijn eerlijk.