ASP: Vrijheid of vertrek voor Overmars

SamVR, 06-02-2016 om 17:45, 12964 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De zevende AS Podcast is een feit. Je kunt het lekker luisteren terwijl je het weekend in gaat. In deze podcast bespreken host Jip van Raalte en co-host Bas de Wit samen met adjunct-hoofdredacteuren en jeugdvolgers Bram van der Ploeg en Sam van Raalte diverse onderwerpen.

We horen Sjaak Swart over het besluit van John Heitinga om een einde aan zijn carrière te maken en we bespreken naar aanleiding daarvan het transferbeleid van Ajax. Vervolgens behandelen we het vertrek van Brian Tevreden als jeugdtrainer en de stormachtige ontwikkeling van Kaj Sierhuis op De Toekomst. Tot slot bespreken we de komende Klassieker en de band van de club met de supporters.

De onderwerpen van deze podcast:
0.00 - 7.45: Stoppen Heitinga en transferbeleid Ajax
7.45 - 14.25: Vertrek Tevreden en ontwikkeling Sierhuis
14.25 - 19.02: Aankomende Klassieker en supporterszaken
19.02 - 20.32: Spelers van de week (Ajax 1, Jong Ajax en jeugd)

Hier een link voor app-gebruikers. Heb je feedback en suggesties voor volgende uitzendingen? Laat het ons weten!

Eerdere AS Podcasts:
#1 - Bergkamp moet handschoen oppakken
#2 - Motivatie FC Utrecht lachwekkend
#3 - Jonk had er sowieso bij moeten zijn 
#4 - Gudelj is geweldig, maar niet voor Ajax 
#5 - Scherpe El Azzouzi kan zijn gram halen 
#6 - De Jong klopt al op de deur van Ajax 1 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Overmars is lui en verzadigd..

Hij weet niks, verdiept zich niet, zitten en je geld opstrijken.

Pluspunt: Heeft de talentvolle jongens een 2020 contract gegeven + talentvolle jongens gepaaid hier heen te komen.
0 0
Qwibuss98
#OvermarsOut
0 0
stammer
Gewoon: vertrek
2 -1
johnd
Geef alsjeblieft Overmars geen vrijheid, wat hij doet met het geld wat hij wel mag uitgeven is belachelijk.
8 -2
Pettersson1963
Leg het even uit want je kraamt onzin uit. Overmars moet voor elke € die hij uitgeeft verantwoording afleggen aan de RvC. Wanneer de RvC van mening is dat Overmars onzinnige dingen doet met het geld dat hij mag uitgeven wordt hij direct terug gefloten door de RvC.
0 -4
Daneman
Volgens mij zijn en Frank en RVC en Marc verantwoordelijk voor het slechte aankoop van ervaring beleid.
0 0
gi0vanni
Klopt ondanks dat zowel de RVC als Overmars slechten dingen gedaan hebben is het prima dat ze bij Ajax als het wat minder gaat niet gelijk paniekaankopen gaan doen.

Van mij mag o.a. Overmars weg maar hij heeft het wel aardig gedaan met het aankopen van jeugd en het verlengen van contracten.
1 -3
De Ajax Ziel
DAZ staat voor geheel ander supportersgeluid, maar compliment voor jullie site, met name Podcast. Wat betreft Overmars. Continued story sinds 1998. Geen enkel poppetje deugt., terwijl probleem van gespleten Ajax-structuur, identiteitsconflict vereniging/NV- nooit wordt benoemd. Dat lost niets op. Probleem ligt primair bij de vereniging, die eigen sportieve identiteit verkwanseld heeft. Daar ligt ook oplossing, maar niet met huidige bestuursraad.
Terug naar AFC AJAX.. één Club één Ziel... Geef Ajax z'n gezicht terug !
4 -3
A Cohen
Cerny op rechtsbuiten.

El Ghazi in de spits.

Milik op de bank.

Cerny is sneller dan El Ghazi en heeft bewezen op deze positie te kunnen spelen.
In mijn ogen zeker geen verzwakking op deze positie, mogelijk een versterking.
Al heeft El Ghazi veel talent voor deze positie.

El Ghazi is voetballend veel beter. Heeft zeker scorend vermogen, heeft hij bewezen. Hij kan een man uitspelen en zeker die "kakkies" zonder zelfvertrouwen.

Milik op de bank kan op die plek niets verkeerd doen, dat is dus een zeer grote vooruitgang in Ajax-1.
1 -4
Boele
Wel terecht dat ze Jonk weg hebben gestuurd........
Hij deed super goed werk en hield zich aan gedane afspraken... Was inofatief

En hij kwam op voor Ajax en voor het voetbal waar Ajax voor stond!!
Maar......... Hij ging in tegen onze toppers Overmars en co die wekelijks laten zien waar we heen willen met Ajax
9 -4
EVH
Luister ik wil helemaal geen taal-nazi zijn want ik heb daar ook een hekel aan, maar "inofatief"? Kom op ..
5 0
Boele
T is heel makkelijk om over hem te oordelen........
Kijk naar gedane aankopen

1 -2
Ajacied1989
Je kan nu beter gewoon vol op Overmars inzetten en eisen dat hij zich verbetert. Dat hij zich laat omringen door goede mensen. En dat hij gedwongen wordt het uiterste uit zichzelf te halen.
Een andere TD, of hoe je het ook noemen wilt, lost niets op. Die gaat van de eerste beschikbare centen een exotische twintiger voor te veel geld halen, want dat is wat de fans willen zien. En 2 jaar later komen we erachter dat de nieuwe TD net zo veel geld door de plee heeft gespoeld, als het niet meer is.

Als je onervaren mensen neerzet en hen niet direct omringt met ervaren mensen moet je ze wel de kans geven zich te ontwikkelen. Er is al een grote fout gemaakt door Jonk weg te sturen, maar Overmars ook wegsturen is alleen maar een voortzetting van fouten. Overmars dus laten zitten waar hij zit, maar wel kritisch blijven naar hem toe. En zodra De Boer vertrekt moet de directie met een koelkast vol wijn naar Jonk toe en zorgen dat hij hoofdtrainer wordt.
3 -4
ambtenaar
Denk jij echt dat Overmars zich kan verbeteren ?
Is moeilijk om over hem te oordelen maar zie geen enkele verbetering misschien is go Ahead wel zijn niveau.
5 -3
Ajacied1989
Natuurlijk zal hij zich verbeteren. Om te verbeteren moet je fouten maken. Dat is een wezenlijk onderdeel van elk leerproces.
Er is nog nooit een TD geweest die zonder ervaring (en dus zonder uitgebreid netwerk) uitzonderlijke prestaties heeft geleverd. Het is ook niet zo dat er spelers aan Overmars' neus voorbij zijn gegaan die nu tot de absolute Europese top behoren. Dus wat is hem nou echt kwalijk te nemen? Probeer dat eens beargumenteerd uit te leggen, zonder eraan voorbij te gaan dat Ajax de eerste jaren onder zijn bewind nauwelijks geld mocht en wilde uitgeven.

Sinkgraven en Gudelj waren overduidelijk versterkingen, maar om de één of andere reden bakken ze er weinig van. Milik en Younes zijn voor dat geld prima aankopen. VdHoorn en Viergever moesten concurreren met respectievelijk Veltman en Riedewald/Denswil. Zij hebben allebei de concurrentiestrijd verloren van de jeugdspelers, maar daardoor zitten er wel waardige vervangers op de bank.
Het lijstje faalaankopen is een stuk minder lang dan menig Ajacied wil doen geloven. Zimling en Sanogo zijn gefaald, maar gehuurd. Duarte en Sana zijn eigenlijk de enige aankopen die helemaal niets hebben kunnen toevoegen aan dit Ajax en wel geld hebben gekost. Andersen kwam in principe als jeugdspeler en is langzaamaan bezig zijn belofte in te lossen. Moisander heeft uiteindelijk gewoon zijn geld opgebracht met de behaalde kampioenschappen. Boer is een prima tweede keeper, al is 1mln misschien veel geld. Maar een niet-zeurende tweede keeper is ook wat waard, zeker als hij zo goed in de groep ligt als Boer.
De rest van de aankopen heeft geen transfergeld gekost of is gehaald als jeugdspeler.
3 0
Sterretje73
Overmars is hetzelfde kwalijk te nemen als bv een Frank de Boer. Nl dat ze niet de bagage en de ballen hebben om met hun vuisten op tafel te slaan als iets ze niet zint in het nu gevoerde beleid, dat ze niet als volwassen kerels een normaal gesprek kunnen aangaan mbt Wim Jonk en dat ze een bord voor hun kop hebben van heb ik jou daar. Natuurlijk zijn er de vier kampioenschappen maar die drijven natuurlijk op veel meer zaken dan een goede coach. En natuurlijk zijn ook elk seizoen de beste spelers onder die coach z'n kont weggekocht zonder fatsoenlijke aanwas, en natuurlijk moesten we geduld hebben tot onze jeugdopleiding eindelijk vruchten zou afleveren. Maar als je alles bij elkaar optelt en op een genuanceerde manier alles afweegt zijn ze gewoon te onervaren geweest om het zonder een sterkere persoonlijkheid te rooien. Die fout is niet hun schuld maar van de zogenaamd wijze, oude mannen in het bestuur. Op alle niveaus heeft men steken laten vallen. Goedschiks of kwaadschiks maakt nu niet meer uit. De enige manier om alles weer enigzins op de rails te krijgen is door de magie tweug te brengen op de uitvoerende plekken. De botte bijl dus...jammer maar helaas...
0 0
Ajacied1989
Wat tel je op? En hoe weeg je hetgeen je hebt opgeteld tegen elkaar af?
En wat lost zijn vertrek op? Wie moet hem opvolgen? En welke garantie heb je dat een opvolger het beter gaat doen?
Ik vind het vooral populistisch gezwets. De resultaten zijn niet zoals iedereen het wil zien, dus de zittende persoon moet oprotten. Emotie is altijd een slechte raadgever.
1 0
Sterretje73
Ik geef heel duidelijk de redenen aan. Zo doorgaan dus ? Dat lost toch nog veel minder op ?
0 0
Ajacied1989
De reden is dat degenen die hem hebben aangesteld een fout hebben gemaakt en dat hij daarom weg moet? Sorry, maar ik kan het er niet goed uithalen.

Nogmaals: Hem wegsturen zonder een goed alternatief te hebben is in mijn ogen oliedom. Er is sowieso geen td die het goed gaat doen bij Ajax. Als dat wel zo is heeft dat meer met geluk dan met wijsheid te maken. Ajax is al jaren een kerkhof voor td's. Er is er geen één geweest die beter naar buiten ging dan hij binnen kwam. Als dat zo vaak gebeurt ligt het niet meer aan de td, maar aan de club of de supporters, die een achterlijk hoog verwachtingspatroon hebben.
3 0
Sterretje73
Dat zal allemaal best maar vind je werkelijk niet dat ze meer dan tijd genoeg hebben gehad ? Het spijt me hoor maar die beelden van een Overmars die maar 1 naam van zijn beroemde lijstje kan opnoemen vond en vind ik een direct brevet van onvermogen. Sanogo die bij zijn beroemde connecties vandaan komt ook een direct brevet van onvermogen. Zijn kennelijke fiat aan het beleid ipv dit beleid aan de kaak te stellen ook weer zoiets en het geval Jonk is wel de kinderachtige klap op de vuurpijl waardoor hij in mijn ogen duidelijk heeft aangegeven te licht voor de functie te zijn. Allemaal zaken die je biet even door de vingers kunt zien als serieuze organisatie.
0 0
Ajax meister
Ik denk dat Overmars aan alle kanten wordt tegengewerkt. Overmars doet de scouting niet, hij regelt alleen het geld, en zelfs dat heeft hij niet helemaal 100% in eigen hand. Er zullen 100% betere directeuren zijn in de wereld. Niemand weet precies wat er echt gaande is achter de schermen.
2 -3