ASP: Jonk had er sowieso bij moeten zijn

SamVR, 21-12-2015 om 11:50, 12375 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De derde AS Podcast is inmiddels een feit. Dit keer bespreken we de cruciale ledenvergadering van afgelopen donderdagavond, de veranderingen op De Toekomst en onze persoonlijke hoogtepunten van het afgelopen Ajax-jaar.

De eerste twee onderwerpen zijn, gezien de recente ontwikkelingen, wat serieuzer van toon. Onder meer het handelen van Wim Jonk, Michael van Praag, Hennie Henrichs en Dennis Bergkamp wordt hierin besproken. Het laatste onderwerp is logischerwijs een stuk luchtiger. Onder meer lichtpunten Kenny Tete, Matthijs de Ligt en ons zomerse bezoek aan Jablonec komen daarin langs.

De onderwerpen van deze aflevering:
0.00 - 6.35: Afgelopen ledenvergadering Ajax
6.35 - 13.51: Veranderingen op De Toekomst
13.51 - 19.30: Hoogtepunten Ajax 2015

Hier een link voor app-gebruikers. Heb je feedback en suggesties voor volgende uitzendingen? Laat het ons weten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Podcast praat geen onzin Wim Jonk is al door die boeren die Ajax in hun de macht hebben in de maling genomen welke werk nemer gaat nog terug wil je die man nog meer afzijken.
4 -4
je
De hele leden vergadering is een Farce als mijn Club de AFC Ajax in de brand staat en je hebt in je voor programma Freek de Jonge die grapjes maakt oneliners over de Man de Icoon die Ajax op de kaart heeft gezet Johan Cruijff dan neem je bepaalde zaken niet serieus .
Zo is Plan Cruijff nooit volledig van de grond gekomen doordat alles willens en wetens verkeerd op papier gezet is.

Wij hebben echte Voetbal dieren nodig in mijn Fantastische voetbal club .
4 -2
je
Wim Jonk goed dat je niet bent gegaan naar die theater voorstelling de volgende Ajax Ledenvergadering is in de Kleine Komedie wat een toepasselijke woordspeling.
4 -9
je
Wim Jonk bedankt voor je toewijding en inzet een Ajacied
9 -4
Ajax#1900
Off: Waar wij Sanogo huren huurt FC Zurich Alexandr Kerzhakov, typisch.
2 -2
MosesD
Ik hoor dat Jonk volledig belachelijk gemaakt wordt bij de snor. Straks eens kijken.
2 -10
godenzonensuper
Je bent toch de man van de inhoud? Kijk maar niet dan.
6 -2
MosesD
Zal ik dat maar niet doen dan? Ik kijk er ook nooit naar, maar kreeg een aapje dat het wel vermakelijk was. Maar ik zal naar je luisteren dit keer. ;-)
1 -4
godenzonensuper
Nja je kunt het terugkijken maar is zonde van je tijd.
In Volendam zou zogenaamd maar 1 persoon zijn school hebben afgemaakt ( Molenaar) en de rest was inteelt.
En hij riep dat Jongkind onbelangrijk was terwijl hij 1min later vroeg wat Jongkind nu precies deed bij Ajax.
Dat is zegmaar een beetje het verhaal.
Verder werden Henrichs en Ling ook afgemaakt.
En de Boer en Bergkamp waren ongeloofwaardig vanwege de uitspraken over Hoorn en Viergever.
0 0
MosesD
Dan ben ik het voor het eerst een beetje eens met die snor. Molenaar heeft sowieso de brief van Jonk geschreven en vermoedelijk ook dat rapport van Ling. Ik vind foutloos en goed Nederlands formuleren niet iets voor Ling en al helemaal niet voor Jonk.
Henrichs is ook een enge overlever. Bergkamp kletst ook maar wat.
Jongkind had imo teveel macht en was iig de man van het woord op de Toekomst, want daar was Jonk niet zo goed in.
Tja, al met al heeft de snor wel een paar punten. Dat van dat inteelt in Vdam is natuurlijk kroegpraat, maar ook weer niet zo ver bezijden de waarheid. ;-)
0 -1
godenzonensuper
Tja dat Volendamse karakter heeft Jonk gister waarschijnlijk dwars gezeten. Hij had moeten gaan en zichzelf moeten verdedigen tegen die gasten. Doodzonde imo
1 -2
MosesD
Eens. Hij had er sowieso moeten zijn, maar ja Jonk is communicatief niet bepaald sterk. Maar ja, helemaal niet verschijnen is natuurlijk waardeloos.
1 -1
geDaante
Komt anders voor de camera tien keer beter over dan De Boer, Bergkamp en Overmars bij elkaar.
5 -3
MosesD
Dat is wat overdreven, maar aan de andere kant ook niet zo moeilijk. Tja, al deze' vruchten' van Cruyff zijn communicatieve helden * kuch kuch....
1 -4
godenzonensuper
de Boer is er neergezet door vd boog en coronel althans daar pronkte laatstgenoemde mee.
1 -1
MosesD
Maar dat klopt ook. Zoals Cruyff het th heeft neergezet.
1 -1
Eriksen11
Het is inderdaad niet handig van Jonk geweest om niet te komen. Zo kun je jezelf nooit fatsoenlijk verdedigen.
4 -1
Truus de Bakker
Het zou fijn zijn als Ajax met een reconstructie naar buiten treedt hoe er intern met het meningsverschil is omgegaan. Ik neem aan dat er een moment is geweest waarop het TH de zaak heeft aangekaart bij de directie en die zal het bij de RvC hebben aangekaart. Wellicht is ook de bestuursraad geraadpleegd. Maar aannemen en zeker weten zijn twee verschillende dingen.

Hoewel zo'n reconstructie strikt genomen niet verplicht is, zou die wel inzicht kunnen verschaffen hoe het intern gelopen is, wie bij de besluitvorming betrokken is geweest en op grond van welke overwegingen bepaalde besluiten zijn genomen. Nu heeft Bergkamp een stuk inhoudelijke motivatie naar buitengebracht. Ik had liever gezien dat van Duivenbode dat had gedaan. Die zit hoger in de organisatie en die had dan ook de wind moeten opvangen. Hij was toch speciaal door Cruijff naar voren geschoven om in de RvC op de voetbalzaken te letten?

Op het gebied van de communicatie met de fans laat Ajax steken vallen. Ik heb er overigens alle begrip voor dat Ajax niet tijdens het geschil met Wim Jonk naar buiten is getreden want zo ga je niet met een medewerker om.
0 -3
gi0vanni
Zo moeilijk is het toch niet om te zien dat de heren bovenin hebben beloofd de plannen uit te voeren maar dat ze alleen de regels hebben misbruikt om aan de macht te komen. Ze hebben die plannen nooit goed uitgevoerd en de contracten van het T.H. expres niet goed opgesteld. (Als dit niet expres was dan zijn ze te dom voor woorden.)

En het is ook niet moeilijk om te zien dat het T.H. op hun eigen manier wil spelen en hun baantjes ten kosten van alles willen behouden. Wel ik moet ze feliciteren voor het kapot maken van Ajax want ze doen het nog veel beter en sneller dan ik ooit had gedacht.

Een aantal weken terug toen ze de macht overnamen hebben ze gelijk hun eigen plannen/systeem ingevoerd. Je kan o.a. uit de reactie van Bergkamp opmaken dat vanaf nu de talenten al heel snel het Frank systeem worden aangeleerd.

Deze mensen zitten er voor het geld, de macht of hun eigen echo maar niet voor het voetbal en ook niet voor de fans.
1 0
Truus de Bakker
Daar gaat mijn opmerking helemaal niet over.
1 0
gi0vanni
Ik bedoel dat een reconstructie zinloos is. De revolutie is verloren en we zijn weer terug bij af.
0 0
Cruijff moet blijven
Ik hoor jullie over Jong Ajax praten, maar waarom bespreken jullie niet het volgende: Zou Jong Ajax niet een betere functie hebben als het bij de jeugdopleiding zou worden gevoegd? Zouden jeugdspelers dan niet eerder doorstromen daar naar toe? Ook Jong Ajax is een eigen eiland.
4 0
3*stars*3
Idd, dat JA is een eiland ver van onze kust verwijderd, waar middelmaat die geen toekomst bij ons hebben, kans (blijven) krijgen.
Hoeveel potjes heeft zo'n El Azouzi bijv. voor ons gespeeld...Die Jaap blijft (net als Frankie) geilen op Engelse avontuur...
1 -2
godenzonensuper
De Toekomst gaat naar de klote , let maar op.
Maargoed heel dom van Jonk om niet aanwezig te zijn. De rvc heeft gelogen dat Jonk geen verantwoording af wilde leggen. Als Jonk nu aanwezig was geweest , had hij zich kunnen weren en was er uiteindelijk misschien gekozen voor Cruijff , Ling, Jonk etc.
3 -1
IamLegend
De toekomst is al na de klote , we kunnen niet eens mee draaien in de sub van Europa...
0 0
SuperSuarez
Duidelijk dat hij niet durfde. Hij durfde ook geen arbitragezaak aan te gaan.
Waarom? Blijkbaar is hij dus verkeerd geweest. Anders had ie het bestuur wel met open vizier bestreden
4 -2
Truus de Bakker
Die arbitragezaak intrekken was zwak. Of beter: de zaak beginnen en niet doorzetten was een kwestie van je hand overspelen.
0 -2
Ibrano9
Naïef. Men koos, naar wat men ons wil doen geloven, unaniem voor behoud BR. Daar had komst Wim niets aan veranderd.
2 -1