ASP: De Jong klopt al op de deur van Ajax 1

SamVR, 29-01-2016 om 18:30, 15495 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De zesde AS Podcast is een feit. Je kunt het lekker luisteren terwijl je het weekend in gaat. In deze podcast bespreken presentatoren Bas de Wit en Jip van Raalte samen met adjunct-hoofdredacteuren en jeugdvolgers Bram van der Ploeg en Sam van Raalte diverse onderwerpen.

Frank de Boer noemde Frenkie de Jong vrijdag als potentiële speler voor Ajax 1, dus we bespreken de impact van de middenvelder. We horen verder Timothy Fosu-Mensah, de verdediger die vorig jaar Ajax voor Manchester United verruilde, inzake het vertrek van jeugdspelers van Ajax naar het buitenland. Ook bespreken we de situatie van Richaïro Zivkovic, die vorig seizoen volop scoorde in Jong Ajax, maar dit seizoen niet uit de verf is gekomen bij Willem II.

De onderwerpen van deze podcast:
0.00 - 7.35: Vertrek jeugdspelers naar het buitenland
7.35 - 12.40: De situatie van Richaïro Zivkovic
12.40 - 18.48: De impact van Frenkie de Jong op Jong Ajax

Hier een link voor app-gebruikers. Heb je feedback en suggesties voor volgende uitzendingen? Laat het ons weten!

Eerdere AS Podcasts:
#1 - Bergkamp moet handschoen oppakken
#2 - Motivatie FC Utrecht lachwekkend
#3 - Jonk had er sowieso bij moeten zijn 
#4 - Gudelj is geweldig, maar niet voor Ajax 
#5 - Scherpe El Azzouzi kan zijn gram halen

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Frank houdt die deur opslot
0 0
ST
Adjunct-hoofdredacteuren :) Wordt steeds professioneler mannen ;) Leuk om te zien.
3 0
pablofranka
Hij is het compleet kwijt Frank de Boer mijn hemeltje
1 -1
blava
Ziyech voetbalt alleen maar voor Ziyech BV. Hij gaf Guardado veel te veel ruimte afgelopen weekend. Aanvallend leuk maar in het topvoetbal wordt meer gevraagd dan een paar leuke acties per wedstrijd. Indien hij zo goed zou zijn zou hij al in de Premier League voetballen.
0 0
A Cohen
Waar blijft ZIYECH???
2 -4
Pettersson1963
Bij Twente. Hebben we ook niet nodig met spelers als Bazoer, Gudelj, Sinkgraven en Klaassen op het middenveld. De opportunisten 3*stars*3 en godenzonensuper gillen het hardst dat Ajax Hakim Ziyech moet halen terwijl het middenveld al overbezet is. Van de Beek en De Jong kloppen aan de deur maar de zusjes blijven geloven dat we de Champions League gaan winnen wanneer Ajax Ziyech koopt.
4 -3
Vak M
Luister Petterson, ik ben ook uit 1963 maar al hebben we 10 middenvelders, op dit moment mogen ze Ziyechs veters nog niet strikken. Frank de Boer heeft ongelijk. Het gaat om kwaliteit niet om kwantiteit
0 0
pcknaller
Onterecht... Ziyech is buitencategorie, een speler welke Ajax weer aan het aantrekkelijke voetbal zou kunnen krijgen. Ben het wel met je eens dat we genoeg middenvelders hebben en dat er iemand dan de sjaak zal zijn... Maar deze zou ik toch wel heel graag bij Ajax zien voetballen. Meneer de Boer denkt hier uiteraard anders over en het valt ook niet te rijmen met de tactiek welke nu gevolgd word..... en waarschijnlijk heeft hij ook een punt, als je vanuit zijn perspectief kijkt, maar je hebt het wel over 1 van de smaakmakers van de Eredivisie welke nu loopt weg te kwijnen in Hengelo. Eeuwig zonde dit.
0 -1
Aeter
Yoyo anders reageer je ff op iedereen, mijn god.
0 -2
jollie18
Denk dat als je hem er bij haalt dat je veel creativiteit in het elftal haalt. Komt er zo bij.
1 0
MS22
Opvallend dat Frank zijn naam noemt maar nouri niet.. Zou nouri te technisch en te creatief zijn voor Frank?
9 -1
ibrahendriks
Ik had hem lang hoog zitten, ik had zoiets van goede zet van Orlando. Een frisse wind, andere zienswijze. Maar ook hij trekt zijn mond niet open of deelt Franks speelwijze.
En dan zie je Frenkie echt heersen, nu al, wat moet je nog meer dan om bij de selectie te komen?
Nouri creatief, ook ballenvrager, lef, acties, snel, fysiek aan zichzelf werkent, moet die zo breed worden als Jaap Stam of zo.
1 0
DetMaiers
Ach, nu is hij hot, maar 2 slechte wedstrijden in het 1e en ook hij is weer een kut voetballer, want zo zijn veel AJAX supporters. Laat hem nog even lekker op een lager niveau rijpen.
3 -5
Yoyoyoyo
In Ajax 1 moet gepresteerd worden. Er moeten geen kleuters opgeleid worden in Ajax 1.
Daar is de jeugd voor.
in Ajax 1 krijgen ze vette salarissen, presteert ie daar niet: eerlijk zeggen dat ie er niets van bakt. Wordt ie niet snel beter: wegwezen.
De lusten maar ook de lasten van Ajax 1 en een miljoen/jaar.

Er wordt teveel gepamperd in Nederland, geen wonder dat geen een club doorgaat en dat Oranje zelfs van Liechtenstein zou verliezen.
1 -1
Beachboy
Precies de reden waarom de halve Ajax tribune Daley Blind ruim een jaar lang heeft uitgefloten. Steun de spelers nou eens door dik en dun. Kritiek mag, maar afbreken slaat echt helemaal nergens op. Met als argument dat ze veel verdienen, r u kidding me?
1 0
Willem Alexander
Wat hebben we binnen 2 jaar een bazen middenveld bij Ajax. En over 5 jaar genieten in het Nederlands elftal.
2 -1
Yoyoyoyo
Van uit gaande dat er geen goede spelers Ajax verlaten.
Wat een utopie is.
Na volgend seizoen gaan Bazoer, El Ghazi, Klaassen e.d. al roepen dat de tijd daar is om verder te kijken.
Sta je daar met je Van der Beek en Nouri. En dan halen ze weer 2 miskleunen die ernaast staan. Is het nog niks.
0 0
JesusZoonVanGod
Qua middenveld hebben we over enkele jaren een fantastische lichting spelers voor het NL-elftal. Daarnaast zie ik het ook voor de verdediging van Oranje zeer positief in! Buiten Tete, Dijks en Riedewald heb je ook nog aanstormend talent bij andere Nederlandse clubs.

Mijns inziens is het zorgenkindje voor Oranje toch wel de aanval. Daar hebben we toch aanzienlijk minder toptalent rondlopen.
1 0
Yoyoyoyo
Dat elftal kan evt goed worden over 4-5 jaar. Praten we toch over weer een WK en een EK missen.
1 -1
Hwb
Zeggen ze nou dat hij van jongsaf aan Ajax-supporter is geweest? Was toen hij een jaar of 6-7 was toch echt voor Feyenoord, als ik het me goed herinner. Zijn pa heeft ook een verleden daar. Zijn pa heeft (gekscherend) ook vaak genoeg geroepen: "Mijn zoon speelt nooit voor Ajax". :)
1 -1
Yoyoyoyo
Zulke spelers zeggen bij elke club waar ze tekenen dat het hun droomclub is.
Gaat ie na Ajax naar FC Zimbabwe; "dit is een droom die uitkomt".
1 -1
ambtenaar
Hij komt wel heel lekker binnen bij Ajax, schept gelijk hoge verwachtingen bij mij.
5 0
RobertAjax97
Ja, echt wel! Spelers als Bazoer en Tete hadden veel moeite om aan te haken in de Jupiler League en hij staat er gewoon gelijk, gaat een grote toekomst tegemoet!
2 0
NouriVandeBeek
Het feit is wel dat Frenkie de Jong in zijn 1e twee wedstrijden erg bepalend was. Bepalender en beter dan bijna alle andere middenvelders die hebben gespeeld in Jong Ajax dit seizoen en vorig seizoen. Ik zie Sinkgraven niet zo het tempo bepalen tegen Nac zoals Frenkie het deed.
8 0
ibrahendriks
Gelijk heb je, maar gezien wat er allemaal van binnenuit over Ajax gezegd wordt. Is er intern dan niemand, met gewicht, die het anders ziet?
0 0
Lekiam
Jong Ajax - NAC was een stuk leuker om te zien als AJAX - Heracles mede door het goede spel van De Jong. Maar om nu meteen te zeggen hij klopt op de deur.
0 0
Aeter
De Jong klopt op de deur? Haha laat hem eerst eens 10 wedstrijden op rij een goed niveau halen, voordat we hem naar Ajax 1 promoveren. Hij heeft talent dat is duidelijk, maar laat hem eerst nog maar een tijdje rijpen in jong Ajax. Volgend seizoen in de voorbereiding zijn kans geven en kijken of hij de concurrentie aan kan.
0 -3
Keizer020
Heb liever Nouri die klopt op de deur
1 0
Aeter
Precies die laat het al langer zien. Heeft alleen de pech dat ie erg veel concurrentie heeft in de selectie. Maar als hij zo door gaat krijgt hij binnenkort wel weer een kans denk ik. Zeker nu Fischer zo zwak speelt.
1 -2