Ajax' Kweekvijver: Ajax maakt er een potje van

BvdPloeg, 31-05-2015 om 09:00, 33320 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek "Ajax' kweekvijver" zoomt Ajax Showtime dit seizoen elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

In een week waarin er één doelman (Norbert Alblas) bijtekende en een andere keeper (Xavier Mous) werd verhuurd, werd nog maar weer eens duidelijk hoe de situatie onder de lat bij Ajax momenteel in elkaar steekt. De afgelopen seizoenen was Marc Overmars zo lekker op dreef dat er momenteel negen (!) keepers onder contract staan in Amsterdam. Negen keepers, terwijl degene met misschien wel de meeste potentie ongetwijfeld vragend toekijkt.

Jasper Cillessen, Diederik Boer, Peter Leeuwenburgh, André Onana, Norbert Alblas, Xavier Mous, Indy Groothuizen, Mickey van der Hart en Stan van Bladeren; het zijn er echt negen. Daarbij zeven keepers die ook nog eens in leeftijd niet al teveel van elkaar verschillen. Boer niet meegerekend, maken dus zeven keepers kans op een plekje in het eerste als opvolger van Cillessen. Dat is een bizar aantal dat niet uit te leggen is.

Cillessen is een steunpilaar in het eerste elftal en omdat er geen directe vervangers waren voor de vertrokken Kenneth Vermeer, viel de aankoop van Boer nog wel uit te leggen. In Jong Ajax heeft de keeperstrainer het echter net zo druk als de coach die aan de slag moet met de aanvallers. Door blessures waren of zijn Leeuwenburgh, Mous en Alblas misschien uit de running, de komst van Onana blijft onverklaarbaar. In de Youth League zou hij twee leuke potjes hebben gespeeld? Wat ik zag was een keeper die zijn hele defensie in zowel Spanje als op De Toekomst elektrocuteerde met rare fratsen. Bovendien stond hij gewoon te blunderen bij de harde pegel van Vaclav Cerny in Amsterdam. Die bal kon er nooit in. Onana heeft zich vast en zeker in zijn arm geknepen toen Ajax belde. Met een gezicht van verbazing stond hij het competitieslot bij Jong Ajax onder de lat.

Ondertussen speelden Alblas en Mous amper. Goed genoeg of niet, ook keepers moeten spelen en moet je niet aan het lijntje houden. Iedere situatie is anders, maar een eenjarig contract voor bij de beloften, daar spreekt amper vertrouwen uit. En dus moet je je hardop afvragen of je zoiets moet doen. Ieder team heeft genoeg doelmannen nodig, maar je hoeft toch geen rekening te houden met een eventuele griepepidemie? Bovendien: op het moment dat Ajax daadwerkelijk kampte met veel blessures, haalde het Onana naar Amsterdam als derde doelman. Groothuizen ging wel mee als derde optie naar Qatar, maar kennelijk had Ajax niet het vertrouwen dat hij op dat moment achter Cillessen en Boer de beste was.

Ook de situatie van Van der Hart is zo'n aparte. Hij werd verhuurd aan Go Ahead Eagles; een prima zet. Die werd echter vervolgd met wederom onverklaarbare 'vervolgstappen'. Je bent goed genoeg of je bent het niet. Ik stond niet wekelijks langs de lijn in Deventer, maar als Van der Hart volgens Frank de Boer alleen in aanmerking komt voor een nieuwe verhuurperiode, dan moet je ook de goedlachse Mickey de kans geven om een écht bestaan bij een nieuwe club op te bouwen. Keepers die goed genoeg zijn moet je contracteren en het liefst voor meerdere jaren. Keepers die volgens Ajax kennelijk niet in aanmerking komen voor een langdurige verbintenis, die moet je een vertrek uit Amsterdam gunnen. Genoeg clubs die verlegen zitten om keepers. Dat geldt ook voor jongens als Joost Meendering, die nu vertrekt bij Ajax, maar dat stiekem al een jaartje eerder had gewild. Dat mocht niet vanwege een opleidingsvergoeding die Ajax wilde ontvangen.

Enfin: Groothuizen en Van Bladeren kregen wél het vertrouwen met contracten tot 2018 en dat is prima, al kun je je bij Groothuizen dus afvragen wat de daadwerkelijke intenties waren. De twee A-junioren moeten onderling maar uitvechten wie er na één of twee jaar Jong Ajax nog overeind staat voor een strijd bij het eerste. Als we de kortlopende contracten en de aanwezigheid van Onana even weg denken, krijgen de twee jonge sluitposten bovendien écht kans op veel speeltijd bij de beloften. In de gestelde situatie komen na Cillessen en Boer namelijk alleen nog Leeuwenburgh en Groothuizen, Van Bladeren daarna als tweedejaars A-junior. Ook Leeuwenburgh ligt tot 2018 vast. Vijf keepers voor twee elftallen klinkt een stuk logischer, niet?

Het brengt me terug bij de sluitpost die door de dadendrang van Overmars in de wachtkamer zit. In een periode waarin Ajax weer inzet op contracten voor 16-jarigen, lijkt een contract voor Jeffrey de Lange (inmiddels al zeventien) nog wel even te duren. Hoewel je het nooit weet met Ajax, lijken de contracten wel even op. En dat is doodzonde en niet eerlijk. Ik heb best een beetje kijk op keepers, maar voor de zekerheid vroeg ik wat kenners om mij heen naar hun mening. De antwoorden zijn bijna unaniem: na Cillessen zijn Van Bladeren, De Lange en eventueel Leeuwenburgh in potentie de beste keepers bij de club.

De Lange, ik schreef het hier al eerder, is van die drie het best te vergelijken met Cillessen. Hij beschikt over een prima reflex, maar heeft die simpelweg veel minder nodig omdat hij een meester is in het organiseren. Ajax B1 stond als een huis achterin als De Lange op doel stond. Hij straalt rust uit, maakt zelden een fout en stopt in tegenstelling tot Cillessen zelfs weleens een strafschop. Maar met negen keepers voor je is een plekje in Ajax A1 komend seizoen geen garantie dat er daarna meer volgt. De Lange is stoïcijns, hij bleef presteren, ook toen Maarten Stekelenburg hem niet bij de definitieve selectie van Oranje U17 haalde. Steeds weer een voorselectie, steeds niet op de definitieve lijst. Beweegredenen voor die keuzes krijgen spelers, zoals dat doorgaans normaal is. De meest logische verklaring is dat De Lange verplicht moest rouleren met Joe van der Sar bij Ajax. Ook al zo raar; waarom een goede keeper slechts de helft laten spelen? Had hem desnoods doorgeschoven naar A2, maar daar werd gekozen voor Meendering, die nu dus vertrekt. En daarvoor voor Mike Grim, die Amsterdam inmiddels ook heeft verlaten.

Het is in ieder geval niet voor niets dat De Lange in de belangstelling staat van clubs uit binnen- en buitenland. Die zullen komende periode wel een poging willen wagen als de doelman nog lang zonder contract rondloopt in Amsterdam. Die clubs zien kennelijk wel wat Stekelenburg niet ziet. En die clubs hadden misschien geen Spaanse kermisattracties gehaald, maar juist de jongere talenten alvast wat vertrouwen gegeven. Negen keepers, ik zeg het nog maar eens. Dat kunnen er na volgend seizoen vier zijn, maar voor hetzelfde geld zijn het er dan nog steeds negen. Nogmaals: Met Ajax weet je het nooit. Maar de club beseft hopelijk wel op tijd dat een toptalent onder de lat op dit moment niet de speeltijd krijgt die hij verdient en bovendien niet weet waar hij aan toe is. Dat is helaas niet het eerste bewijs van gebrekkige communicatie in de eigen jeugdopleiding. Spelers lopen met vragen rond die niet worden beantwoord. Allemaal gecreëerd omdat Ajax er van bovenaf een potje van maakt.

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

 

Lees meer Ajax' Kweekvijver:

- # 1: Keihard de beste
- # 2: 'Hier ben je voor geboren'
- # 3: Sigthórssons walhalla
- # 4: Adham 'Suárez' El Idrissi
- # 5: Kun je niet koppen ofzo!?
- # 6: Roadrunner Nunnely
- # 7: Cerny de geweldenaar
- # 8: A1 is meer dan Nouri
- # 9: Magische momenten
- # 10: Korte corners zijn verboden!
- # 11: 'Carel denkt altijd stap vooruit'
- # 12: Who the fuck is Eto'o!?
- # 13: 'Hij blijft zeker'
- # 14: Vijand bejubelt Nouri
- # 15: Een ode aan Van de Beek
- # 16: Ooit trainer van Ajax 1
- # 17: De 10 mooiste jeugdmomenten
- # 18: De 10 openbaringen
- # 19: Karlsson kan aan de bak
- # 20: B1 die De Boer bedoelde
- # 21: Nouri na Sinkgraven
- # 22: Dekker wordt onderschat
- # 23: Hup, ga daar maar zitten
- # 24: De nieuwe Jan Vertonghen
- # 25: Johan heeft altijd gelijk
- # 26: Future Cup B1 in gevaar?
- # 27: Het gelijk van El Mahdioui
- # 28: 'Hij gaat het eerste halen'
- # 29: Nouri krijgt een 8,5
- # 30: Eindelijk echte verdedigers
- # 31: Grote leegte na Riedewald
- # 32: Glimlach tijdens het janken
- # 33: Ajax moet Obispo halen
- # 34: Gezeik heeft 'm goed gedaan
- # 35: Redan een geniale etter
- # 36: Wat zal Patrick trots zijn

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BvZ<3FdB
Ajax moet één jeugdkeeper onder contract leggen, en dat is degene die hem ook wordt. Waarom zou je in godsnaam andere keepers onder contract leggen die ongeveer even goed zouden zijn of zich mogelijk zouden kunnen ontwikkelen tot een heel goede keeper?

Dat moet je echt niet willen. Volledig terecht column dus Bastiaan. Zodra Ajax een geschikte middenvelder heeft in de jeugd, zouden ze alle andere middenvelders ook meteen op verlof moeten sturen.
2 -2
Sterretje73
En maar met droge ogen blijven beweren dat AS niet aan stemmingmakerij doet. Wat een onzin dit zeg...
5 -3
Simon1
Wat een dom lulverhaal. Ajax heeft gewoon negen keepers nodig. De A1 en A2 hebben er bij elkaar drie nodig, Jong Ajax en Ajax hebben er drie nodig. Daarnaast willen ze de concurrentie moordend houden en is er nog niet
3 -2
Mees0107
Maar 1 van die 9 mag nog in de A keepen volgend jaar. Alleen Van Bladeren. Dus wat nou lulverhaal.
0 -1
Kishnaaa7
Ja, inderdaad. En jij noemt dit een dom lulverhaal, misschien toch nog 1 keer je eigen verhaal doorlezen.
1 -1
MosesD
Nou, Overmars verdient weer bonus hoor!
1 -3
LammertAlbertus
Dat veel keepers bij Ajax De Toekomst geblesseerd zijn vind ik een veeg teken.

Verder valt me op dat 80% van de uittrappen van nagenoeg alle Ajax keepers tot direct balverlies leidt , ze kunnen allemaal goed keepen maar als ze de bal schieten hoor je een KNAL, maw. ze hebben geen " zachten voeten ".

Daarom het volgende idee:

Ajax keepers moet je zoveel en zolang mogelijk mee laten voetballen van de onderbouw tot halverwege de middenbouw, dus ook veldspelers laten keepen.
Beter ook het volleybal roulatie systeem " de slang " inclusief keepers gaan doen.

Zo worden keepers ook veel meer onderdeel van het team waar keepers nu meestal apart trainen.

Manuel Neuer is de ideale Hollandse School de Ideale Des Ajax keeper, Neuer kan beter ballen dan alle centrale verdedigers kandidaten van Oranje .

Met Neuer speelt Bayern und Deutschland 1 linie verder naar voren, Neuer is vol-le-dig ambidexter, dwz zowel 2benig als 2 armighandig. Neuer leidt met zijn verre passing zelden direct balverlies, sterker Neuer versnelt het spel , zorgt dat zijn teams stukken aanvallender spannender avontuurlijker veel beter voetbal kunnen spelen.

Neuer kan zowel met links als rechtshandig perfect passen tot ver voorbij de middenlijn.

Neuer speelt vanuit vrijheid
1 -4
LammertAlbertus
Rupsjenooitgenoeg
1 -3
godenzonensuper
Het spelers beleid is toch al tijden lachwekkend , komt Bram van der Ploeg daar nu pas achter ? Overmars en de Boer weten helemaal niet meer waar ze mee bezig zijn .
1 -5
Jornnn
Toch is er maar weinig geschreven kritiek. Als de poppetjes geen voetballers waren geweest was er moord en brand geroepen.
0 0
eros
Jasper Cillessen: 1e
Diederik Boer: Verkopen
Mickey van der Hart: 2e doelman/beker wedstrijden/beloften
Andre Onana: 3e doelman/beloften
Peter Leeuwenburgh: Verhuren voor 2 jaar.
Norbert Alblas: Verhuren voor 2 jaar.
Xavier Mous: Verhuren voor 2 jaar.
Indy Groothouizen: Verhuren voor 2 jaar.
Stan van Bladeren: Onder 19.

Boer direct verkopen of laten gaan! Zit zonder morren achter Cillessen,... maar in mijn ogen niet goed genoeg en zit alleen maar spelers in de weg. Gewoon vdHart/Onana erachter.

Na 1 á 2 jaar zal Cillessen verkocht zijn.
Mickey v/d Hart of Onana moet dan klaar zijn voor het 1e,... zo niet moeten zij verkocht worden.
Leeuwenburg, Mous, Alblas en Groothuizen moeten na 2 jaar uit gaan maken wie 2 dan wel 3e doelman gaat worden,... 2 van deze 4 verkopen of weer verhuren.
Stan van Bladeren nog bij onder 19
0 -3
Champy95
3 keepers voor Ajax 1 en Jong Ajax. Sterk.
0 0
eros
Moet genoeg zijn,... anders blijf je met iemand zitten (4e keeper) die bijna het gehele seizoen niet keept.
Des noods schuif je van Bladeren door als er 1 of 2 geblesseerd raken,... of verhuur je iemand met een terug roep clausule.
0 -1
Champy95
Voor de plek van vaste bankzitter heb je Groothuizen. Die is blij dat die een contract heeft.
De rest is prima gedekt hoor. Alblas heeft een contract tem die gerevalideerd is.
0 0
IamLegend
Ik vind dit kort door de bocht, want dit gebeurd bij elk voetbalclub. Geduld hebben en hard werken voor je contract. Zie niet in waarom er weer negatieve beeld geschetst moet worden over de beleidsmakers bij ajax.

En dat is nergens voor nodig in deze mooie nieuws items, die negatieve beeld wat geschetst word heeft dit artikel niet nodig. Gaat om informatie over de jeugd en niet om contract ofzo...

de ene voetballer krijgt wel het vertrouwen en de ander niet ''so be it''.
4 0
Champy95
1. Ajax geeft keepers niet snel een contract als ze nog geen seizoen in de A hebben gespeeld.
Ik kan me geen voorbeeld voor de geest halen.
De Lange heeft dus geduld nodig.

2. Van de 9 contractkeepers blijven straks 6 beschikbaar voor Ajax 1 en Jong Ajax/A1.
Mous is al verhuurd.
Alblas is nog geblesseerd tot na nieuwjaar,.
Van Der Hart zal de club ook verlaten.

3. Het afgelopen half jaar/seizoen.

Een nieuwe (tijdelijke) keeper was wel nodig in januari. Of dit Onana had moeten zijn, kunnen we best straks over oordelen. Misschien had je een keeper kunnen huren of een iets oudere keeper kunnen halen.
Feit is wel dat Leeuwenburgh en Alblas langdurig geblesseerd waren, en dat Boer er ook even uit lag. Mous was volgens mij geschorst?
De situatie is dat je toen 3 tot 4 keepers (Cillessen, Groothuizen, Van Bladeren en Mous) voor Ajax 1, Jong Ajax en de A1. Tuurlijk had je Grim of Meendering naar de A1 kunnen doorschuiven.
Dat was ideaal geweest voor de ontwikkeling van De Lange.
Maar je moet ook zien dat Ajax 1 nog altijd leidend is. Cillessen eruit, en je stond voor dikke shit. 2 tieners in het eerste. Daarmee dat Onana misschien ook wel een gekke keuze was geweest. Gelukkig kwam Boer alweer snel terug (was nog niet geblesseerd toen Onana werd aangetrokken).

Ik vind de titel van het topic nogal stemmingmakerij.
9 0
Mokum_32
Inderdaad van de 9 keepers zitten er 3 potentiële ajax 1 keepers de rest zou worden verkocht.
0 0
JohnDylan
Mous was ook geblesseerd voor een behoorlijke periode toen Leeuwenburgh en Alblas geblesseerd waren.
0 0
Champy95
Ja klopt. blessures en schorsingen over en weer.

Voorlopig is er veel gebaseerd op hoop en gevoel bij de inschatting van deze keepers.
Ik denk dat Van Bladeren het minstens schopt tot tweede keeper. Leeuwenburgh moet maar eerst een seizoen 20-30 wedstrijden gaan keepen.

Als Cillessen over een jaar vertrekt, denk ik dat er een nieuwe keeper komt, en dat deze jongens die nieuwe keeper uit de basis moeten spelen.
0 0
Ellende
Volgens mij is het hele stuk geschreven omdat de schrijver vindt dat de Lange de toekomst is. Leuke mening, maar doet er wel erg lang over.
5 0
JariBergkamp
Onana nu al afschrijven, die jongen heeft echt wel potentie van een goede keeper voor Ajax 1. Die jongen komt in een compleet andere cultuur terecht en maakt een paar foutjes. Het is niet zo dat hij elke week heeft staan blunderen, hij heeft een geweldige trap waar de rest van de keepers allemaal wat van kunnen leren en hij is qua reflexen ook een van de beste. Heb Groothuizen meer blunders zien maken bij de A1 eigenlijk. Wedstrijd van Ajax A1 in Barcelona was Onana een van de uitblinkers aan Barcelona kant en Groothuizen viel keihard door de mand. Helemaal geen verkeerde aankoop en zeker niet als je ziet wat we verder hebben rondlopen. Mous, Leeuwenburgh en v Bladeren hebben potentie, die overige keepers zijn zeer matig en niet geschikt voor Ajax 1. Oordeel volgend jaar nog eens als die jongen de tijd heeft gehad om te wennen.
Volgens mij hebben we aardige talenten uit Spanje gehad hier die nooit in een half seizoen hun kwaliteiten hebben kunnen laten zien.
2 0
jaribombari
En de supporters maar braaf betalen. 7 keepers in de leeftijd van 18 t/m 21 onder contract hebben staan. Dat is wel pure onkunde hoor.

Leeuwenburg '94
v/d Hart '94
Alblas '94
Mous '95
Onano '96
Groothuizen '96
van Bladeren '97

Slaat nergens op. Sparen we keepers?
0 -5
JohnDylan
Ajax heeft toch drie keepers voor Jong Ajax nodig? Van Bladeren wordt de eerste keeper van de A1, Mous wordt verhuurt, Alblas is zwaar geblesseerd en geven ze de tijd om bij Ajax fit te worden en Vd Hart wordt waarschijnlijk ook weer verhuurt. Dan blijven Leeuwenburgh, Onana en Groothuizen over als de drie keepers van Jong Ajax. Dat lijkt me geen overbodige luxe aangezien het Leeuwenburgh al vier seizoenen op rij niet lukt om het hele seizoen fit te blijven.
2 0
flasher93
Ja en 6 uit eigen jeugd toch? Wees blij dat er keepers talenten door komen. Bij andere clubs is dat wel anders. Kijk wat voor een prutsers er bij sommige clubs staan. GEA, Zwolle,Willem II oa moesten een keeper huren.

Allemaal hebben ze wel talent om bij een mooie Eredivisie club te komen heb ik het idee. Echter wie is goed genoeg om bij Ajax 1 te komen, uiteindelijk als eerste keeper. Dat is de vraag. Bizot, Padt, Hahn zijn ook goed terecht gekomen.
3 0
jaribombari
Als je ze maar blijft verhuren kan je ze beter meteen wegdoen. Want wat als ze terugkomen? Dan hebben we weer 9 keepers.
0 -1
DevilOfExciteme
En we halen Dijks terug, die hadden we nog een jaar moeten verhuren, want terugkopen is onzin etc etc etc. Je leest het hier dagelijks op deze site. Wat er ook gebeurd, het is nooit goed.

Er is al meerdere keren aangegeven dat het lastig is nu te zien wie er door gaat breken en wie niet. Laten we lekker keepers verhuren, kan je uiteindelijk de slechtste weg doen en de beste behouden. "Supporters braaf betalen" is ook gelul als het om dit onderwerp gaat. Het is niet dat deze gasten megacontracten hebben en zijn maar een klein gedeelte van de begroting. Als er 1 of 2 echt doorbreken heb je ze er met gemak alle 9 weer uit.
1 0
Ajax Koersvast
En waaruit blijkt dan allemaal dat Ajax er een potje van maakt in de jeugdopleiding?
Columnschrijver is het hierin dus totaal oneens met Cruijff.
Graag concrete verifiëerbare feiten met onderbouwing.
En graag in het licht van het totaal. Dus niet een paar vage probleempjes, die er altijd zullen zijn, uitlichten en vergroten.
Misschien kan columnschrijver toelichten waarom hij het goed ziet en Cruijff het niet goed ziet.
3 0
BvdPloeg
Ajax communiceert niet met zijn spelers, De Lange is slechts een voorbeeld. Dit heeft ook niets met Cruijff te maken, maar met geblunder van bovenaf. De jeugdopleiding heeft geen inspraak in transfers van Onana. De opleiding kun je kwalijk nemen dat door die transfers van bovenaf niet gecommuniceerd is met andere spelers waar zij aan toe zijn. Dat is het hele punt van dit stuk: onzin-aankopen en contracten en slechte communicatie waardoor je de situatie krijgt die je nu hebt.
0 -5
LammertAlbertus
Jonk
0 0
Ajax Koersvast
"De situatie..die je nu hebt" is dus een zeer tevreden Cruijff over de jeugdopleiding in t algemeen en in t bijzonder over de A1.
Daar hecht ik meer waarde aan dan aan een zeer ontevreden BvdPloeg (of Ajax Showtime redactie)
0 -1
Ajax Koersvast
Lijkt me lastig werken met spelers als je er niet mee communiceert.
Lijkt mij ook zeer sterk.
Dat je bij Ajax als talent geen zekerheid kunt krijgen spreekt voor zich. Slechts enkelen zullen uiteindelijk echt doorbreken. Belangrijkste voor een talent is dat hij het uiterste uit zichzelf haalt als hij eenmaal de kans heeft om bij Ajax zich te mogen ontwikkelen.
Welke informatie heeft columnschrijver van de betrokkenen zelf (speler, trainers). Heeft columnschrijver dezen geinterviewed of is alles een "vrije" interpretatie van de columnschrijver zelf?
0 0
JPC40
Dan heb ik weer die vraag , wat denkt een keeper er zelf van ?? als je merkt dat je meer op de bank zit dan onder de lat staat, en je weet dat er nog twee andere keepers voor jou staan, dan ga je toch nadenken, ???
2 0
flasher93
Ik weet niet. Keeper zijn is net iets anders denk ik. Je moet gewoon hard trainen en met concurrentie wordt je ook beter. Er zijn ook een aantal spelers die daar niet tegen kunnen, maarja dan ben je ook niet geschikt voor het hoogste niveau denk ik dan. Als ze talent hebben, krijgen ze uiteindelijk gewoon hun kans en die moeten ze pakken. Dit jaar zie je maar dat je als keeper van de A1 ineens 3de keeper bent ongeveer door blessures. Het gaat er gewoon om of je de kansen pakt. Bovendien stopt Boer ook over 1-2 jaar lijkt me. Cillessen zal ook over 1-2 jaar vertrekken, na het EK. We hebben ook een 2de en 3de keeper nodig natuurlijk.
1 0
JPC40
Dat moet je maar hopen dat dit gebeurt , wat als Cillessen niet weg wil gaan ???? en Diederick het eigenlijk ook wel leuk vindt om te blijven , dan zit je dus met de gebakken peren .
0 0
JohnDylan
Met Leeuwenburgh, Vd Hart, Alblas, Mous, Onana en Groothuizen heeft Ajax zes mogelijke keepers voor het tweede. Leeuwenburgh is in mijn ogen degene met het meest potentieel alleen is hij al vier seizoenen op rij niet fit gebleven. Vd Hart is een matige keeper die teveel blunders maakt maar hij heeft nog een contract van een seizoen en wie weet hoe hij zich komend seizoen ontwikkeld. Alblas zal tot de winterstop geblesseerd zijn en krijgt van Ajax netjes de kans om bij de club te rehabiliteren. Mous is na Leeuwenburgh degene die op mij het meest indruk heeft gemaakt maar is afgelopen seizoen geblesseerd geweest en wordt nu aan FC Oss verhuurt om speeltijd te krijgen. Onana is een talentvolle keeper maar moet zijn draai nog vinden in Amsterdam en het is nog maar de vraag of dat hem de komende jaren lukt. Groothuizen vind ik net als Vd Hart geen groot talent maar hij Jong Ajax heeft drie keepers nodig en er vanuit gaand dat Vd Hart wordt verhuurt zal Groothuizen de derde keeper zijn. Met Boer Cillessen, Leeuwenburgh, Onana en Groothuizen heeft Ajax in het eerste seizoenshelft dan vijf keepers voor twee elftallen, dat lijkt me geen overbodige luxe. Ik zie dus niet zo zeer in waar Ajax nou precies een potje van maakt ten opzichte van de keepers.
4 0
flasher93
van der Hart heeft ook een hele goede periode gehad. In de jeugd vond ik hem niet slechter dan Leeuwenburg. Wel gelijkwaardig eigenlijk. Net zoals ik Padt en Bizot elkaar ook niet veel vond ontlopen. Maar vond van der Hart en Leeuwenburgh talentvollers. Hopelijk blijkt dat uiteindelijk ook
0 0
flasher93
Er is eigenlijk maar een optie en dat is gewoon veel keepers proberen uit te lenen dit jaar. Een vol het vertrouwen geven voor Jong Ajax. Leeuwenburg/van der Hart zijn al verder in hun ontwikkeling en het zal mooi zijn ze bij een Eredivisie club te zien.
1 0
JohnDylan
Geen enkele club uit de Eredivisie gaat een keeper als Leeuwenburgh huren. Hij heeft de afgelopen seizoenen nauwelijks gespeeld door blessures. Van de keepers die Ajax heeft vind ik hem de meest talentvolle maar hij staat door zijn blessures al tijden stil in zijn ontwikkeling.

Naast Mous moet Ajax ook Vd Hart verhuren en dan hebben ze voor de eerste seizoenshelft met Cillessen, Boer, Onana, Leeuwenburgh en Groothuizen vijf keepers voor het eerste en tweede samen. In de winterstop kan Ajax dan aankijken of ze nog iemand verhuren aangezien Alblas dan terug komt van zijn blessure.
0 0
Mees0107
En voor de kenners, is Joe van de Sar iets? Of zit hij meer voor zijn naam voor Ajax?
0 0
JohnDylan
De Lange is stukken beter en Vd Sar Jr. zal vooral als opvulling fungeren zoals Grim Jr. dat afgelopen seizoen deed.
0 0
flasher93
Hij is in ieder geval beter dan een groot deel van Nederland qua talent anders speel je niet bij Ajax. We zullen zien waar hij staat wanneer hij 20/21 is. Dat is toch de leeftijd dat hij tegen Jong Ajax/Ajax 1 moet aanhangen. We kunnen jonge spelers allemaal wel afschrijven, maar dat hebben we in het verleden al veel te vaak gedaan om verschillende redenen. Daarom is het mooi dat ze nu de kans krijgen tot Jong Ajax om zich te bewijzen.
1 -1
Mees0107
Je moet De Lange gewoon een contract geven omdat je anders inderdaad het risico loopt dat hij vertrekt. Zelfde geldt met Malen, Nunnely en Sidoel. En als hij 16 wordt De Ligt.
0 0
Onpartijdig
Ik maak mij inderdaad het meeste zorgen over De Lange, juist een keeper zonder contract. Mooi dat je die uit licht, want dat is terecht. Ik wil Onana nog wel 1 of 2 jaar de kans geven. De Lange naar de A's en Van Bladeren tussen A1 en JA. Misschien nog 1 a 2 extra keepers tegen blessures maar sommige moeten echt weg. Groothuizen moet echt weg, Van der Hart verkopen of verhuren en Leeuwenburg verkopen of verhuren.
0 0
Skilled_Playerzz
Het beleid met de keepers zit echt heel slecht in elkaar. We hebben dus 7 jonge keepers, waarvan iedereen er nu al 2/3 kan aanwijzen die het het in ieder geval niet gaan redden, die dus cillessen moeten gaan opvolgen.
Maar Als Cillessen volgend jaar of misschien zelfs dit jaar al weg gaat is nog niemand klaar om hem te vervangen. Boer ook niet, dus moet je weer een nieuwe keeper halen.
1 -1
joodje!
Ik heb ook nooit begrepen wat men in Onana zag. In de Youth League wedstrijden maakte hij op mij een onzekere en onbetrouwbare indruk, precies zoals Bram zegt. Een Vermeer 2.0.
1 -4
afca patrick
Ik vind hem juist in de YL wel een goede indruk maken. Bij zijn wedstrijden voor Ajax is hij mij wel zwaar tegen gevallen.
4 0
flasher93
Je kan twee dingen zeggen: Toptalenten kunnen zich overal laten zien. Echter kan je ook zeggen dat een jonge speler, die de taal niet spreekt, in een nieuwe omgeving best wel eens aanpassingsproblemen kan hebben. Ik heb deze jongen in twee wedstrijden gezien, maar ik ga er van uit dat Ajax hem langer volgt en dat hij er zeker wel iets van
2 0