Reactie Ajax: 'Uitnodigen hooligans niet de bedoeling'

BartVeenstra, 08-06-2019 om 08:30, 23280 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft in een reactie op het artikel in Het Parool van zaterdagochtend laten weten dat het uiteraard niet de bedoeling was van jeugdtrainer John Heitinga om hooligans uit de nodigen. De club zegt in Het Parool dat de ex-international dacht dat het team 'wel wat aanmoediging kon gebruiken'.

Ajax benadrukt dat hooligans die aantoonbaar over de schreef gegaan zijn een stadionverbod krijgen. Zo is er een supporter die op de dug-out sloeg en naar Feyenoord-trainer Dirk Kuyt spuugde. Hij is inmiddels geïdentificeerd en kan een stadionverbod verwachten. Verder was Feyenoord ingelicht over de komst van zo'n driehonderd Ajax-fans. Om de orde te bewaken schakelde Ajax meer dan vijftig stewards in.

Van der Sar reageerde op de wedstrijddag pas laat in de avond op het voorval. Ajax legt uit dat het in eerste instantie de bedoeling was dat beide clubdirecties niet zouden reageren. Dat Van der Sar uiteindelijk wel met een verklaring kwam, was omdat de vragen bleven komen. 'Inhoudelijk hinkten we op twee gedachten', zegt Ajax-woordvoerder Arjan Duijnker. 'De gebeurtenissen zijn op geen enkele manier goed te praten, maar er ontstond in de media een beeld van een ware veldslag. Terwijl de situatie gelukkig door tussenkomst van beveiliging, stewards en de trainers in de kiem gesmoord was.'

Of het vertrek van operationeel directeur Rutger Arisz met de bovengenoemde ongeregeldheden te maken heeft, wil Ajax niet zeggen. 'Over Arisz' vertrek heeft Ajax een persbericht gestuurd, daarbij willen we het graag laten.' Heitinga zelf is in het buitenland en bleek onbereikbaar voor een reactie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AmsterdamNorthSide
Hooligans bij ajax vs kakkies uitnodigen dat is hetzelfde als russisch roulette spelen!!!
0 0
debarbaar
Heitinga is vast een aardige vent, maar als je naar 'm kijkt en luistert dan weet je dat het geen Nobelprijs materiaal is. Vroeger zou hij een sigarenzaak zijn begonnen, er zit namelijk intellectueel niet meer in. Waarom is er niet geopteerd voor het uitnodigen van een een paar scholen of van fans boven de 65. Allemaal een kop koffie en een punt appeltaart kano van de directie. Nee de eerste dwaas die we zien lopen is een geit die een telegraaf journalist had gemept. Misschien zou Heitinga eens moeten vragen waarom zo'n figuur überhaupt geen levenslang stadion verbod heeft gekregen van Arisz.
3 -1
Cupmetgroteoren
Er komt nog heel wat bij kijken bij het runnen van een sigarenzaak en eigen bedrijf.
2 0
Rentokill
Het is nog niet eens zozeer het idee van Heitinga om hooligans uit te nodigen voor extra intimidatie bij deze jeugdwedstrijd.

Het is meer dat er mensen met beslissingsbevoegdheid hebben gedacht: "Ja man, geweldig idee... doen we gewoon."
0 -4
Red Devil
Hoe dom kun je zijn als Ajax zijnde door dat tuig uittenodigen bij die wedstrijd.
7 -5
Finidi en Nwanko
Die doorgesnoven 'supporters uitbannen!!! Laat ze lekker een andere ruimte zoeken om inhoud te geven aan hun lege bestaan. Losers!!
0 -1
Joodhannus73
Al een rectificatie can de Telegraaf aan het adres van Arisz, die deed voorkomen of dit de druppel was om hem te ontslaan? Klaag Driessen alsjeblieft voor smaad aan en trek hem leeg..!
5 -3
debarbaar
Waarom zou de boodschapper zijn excuus moeten aanbieden dan? Arisz werd gewoon uitgekotst en Arisz kijkt wel uit met het aanklagen van de Telegraaf. Dan komt die brief intergaal naar buiten waarin een dronken directeur wordt beschuldigd van het met zijn poten niet afkunnen blijven van sponsorvrouwen naar voren komt en dan zal de Ajax directie gehoord worden en moeten toegeven dat Arisz verantwoordelijk was voor het nog steeds niet opgeloste Nouri dossier. Of er komt naar buiten dat Arisz tegen het advies van de politie van Athene in lekker de stad in is gegaan of dat hij geen supporters dieet ziekenhuis in waren geslagen wilde bezoeken. Kortom Arisz kijkt wel uit met aanklagen. Die weet wat je krijgt als je wens op 1 punt uitkomt. En Arsiz was gewoon verantwoordelijk voor de veiligheid van jeugdwedstrijden inclusief van de onder 19.
0 0
PJSM
Volgens mij is er nu wel genoeg over geouwehoerd. Zoveel was er ook weer niet aan de hand. Eind discussie. Wat wel leuk is op FR12 zien ze die ouwe roestbak ‘de Kuip’ als een heilige tempel. Wat een leedvermaak. Leuk om reacties te lezen van dat over het algemeen (aantal realisten uitgesloten) kansloze volk. Moet toch best een triest gevoel zijn wetende dat je jaar in jaar uit Ajax als meerdere moet ervaren. Terwijl die roestbak staat weg te rotten zullen onze successen groter en groter worden.
2 -4
MosesD
Stadionverboden en meldingsplicht. Ik neem aan dat sowieso dat jochie met dat tasje en diegene die die journalist in Londen sloeg erbij horen. Tijdens meldingsplicht 2 uurtjes studeren (als ze daartoe in staat zijn), dan leren ze er wellicht ook nog iets van.
1 -2
ram
Hahaha, precies.
0 -4
Ajaxtao
Allemaal leuk en aardig dit gejank maar ik vind 150 personen familie wel behoorlijk veel.
Wilden ze er een soort thuis wedstrijd van maken ofzo?
Wat denk je dat er gebeurt als ajax 150 "familieleden" mee neemt ?
Geen uitsupporters willen ontvangen maar wel 3 bussen naar een jeugdwedstrijd sturen.
2 -4
RJB1979
Dit bevestigt maar weer eens mijn beeld van Johnny als simpele heikneuter die indien hij niet een beetje leuk tegen een bal kon trappen nu als stratenmaker de huur bij elkaar zou sprokkelen.
7 -5
Murph
Of mischien wel jou colega.
2 -1
RJB1979
*Jouw*
*Collega*
0 0
Rik428
Ja, tragisch ook dat hij trainer is van zo’n belangrijk jeugdelftal.
0 -1
Joseph
1 stadion verbod voot het leven mag ik hopen, wat mij betreft krijgt die hele groep Ajax "supporters" een stadionverbod van een jaar. Misschien leren ze als groep dan dat ze elkaar in bedwang moeten houden. Domme apen moet je straffen, dan leren ze het wel.
2 -4
Amsterdam Loyals
Op welke basis zou uberhaupt een SV gerechtvaardigd zijn??
0 0
masterrr
Goed bezig Johnny, misschien beter dat hij gewoon fan wordt ipv trainer
1 -6
Tha
Ik snap de minnetjes niet. Johnny is een laffe trainer, ajax voetbal onwaardig. Hij heeft de harde kern blijkbaar nodig ipv dat hij de jongens hun voeten kan laten spreken.

Onbegrijpelijk waarom hij daar op die positie zit. Voetbal is niet om aan te zien
0 -2
Freddy Al
Geen slimme zet om gericht de "harde kern" uit te nodigen bij een kampioensduel tegen Feyenoord als je weet dat er geen politie is.
Reactie vd Sar is begrijpelijk.
Argument dat Feyenoord aanhang dat ook deed tegen Ajax supporters mag geen excuus zijn voor dit gedrag, ik denk dat we zeker de eerste 5 jaar geen uitwedstrijd in de Kuip gaan meemaken en dat is dan toch wel heel jammer.
1 -1
FollowAjax1
Wat een opeenstapeling van fouten:

1. Je nodigt “fans” uit, terwijl je communiceert dat alleen familie welkom is.
2. Je zet die “fans”, terwijl je weet wat voor type fan het is, in hetzelfde vak als de Feyenoorders.
3. Je communiceert achteraf dat het “niet de bedoeling” was.

Vind dit toch wel erg zwak van Ajax, wat op alle andere vlakken zo’n grote club is.
7 -2
Redrum
Dit is gewoon extreem gepruts ja.
4 0
BokkieBokstra
Stelletje sufferds.
2 0
Cupmetgroteoren
VN der sar verzwakt zijn positie door een ontzettend slap statemten en laf handelen, namelijk door Arisz te slachtofferen. Het is te doorzichtig. Is van der sar aan het overleven geslagen ofzo? Hij begint steeds meer op een echte bestuurder te lijken.
1 -13
ram
Ben jij Feyenoorder of gewoon een pannenkoek?
Je post altijd de meest maffe shit.

Het statement van Ed was inderdaad te zwak. Jammer. Maar de case Arisz staat er gewoon los van. Dat was een kneus die al heel lang geleden had moeten opkrassen door een opstapeling van fouten en debiel gedrag.

En hoezo overleven?! Het gaat geweldig met Ajax en (dus?) ook met Van der Sar.
5 -1
Amsterdam Loyals
Waarom? Wat een drama maak jij ervan... Precies zoals Ajax zegt...het beeld lijkt te ontstaan dat er een veldslag is geleverd, maar nogmaals geen klap gevallen. Als hierom Vd Sar had moeten opstappen snap je er echt helemaal niets van!
3 -2
ram
En jij zwakt het ontzettend af. Nee.. Geen klap gevallen. Gefeliciteerd. Ik wist niet dat het aantal klappen van belang was.

Feit is dat een stel mongolen zich ontzettend hebben misdragen en wat mij betreft levenslang verbannen mogen worden uit het voetbal. Ook mogen ze zich nooit meer Ajacied noemen; dat zijn het namelijk écht niet.
2 -4
Amsterdam Loyals
Ik was erbij die dag, op uitnodiging van een speler. Zat dicht tegen de feyenoord gezinnen aan. Het beeld dat jij hebt van een heuse veldslag klopt niet. Sterker, is helemaal niets gebeurd wat een SV zou rechtvaardigen. Opgeblazen lucht,. dat is het.

En jij bepaald in het geheel niet wie zich Ajacied mag noemen, sterker, als we weer een slechter jaar hebben druipen er weer duizenden af en vinden ze een festival of zelf naar de hockey veel belangrijker dan Ajax. Ik weet wel dat het leeuwendeel van de jongens waar jij hun Ajacied-schap betwijfeld er dan nog steeds wel zijn.
2 -1
ram
Wie zegt dat ik het beeld heb van een veldslag? Dat zeg ik helemaal niet. Maar de beelden, foto's en verhalen samen, schetsen voor mij een heel duidelijk beeld: dit was echt fout en gaat veel te ver. Het is een kwestie van beschaving waar je de grens trekt.

Verder als Ajacied bepaal ik mezelf wie ik zie als mede-Ajacied. Iemand die de club in diskrediet brengt is voor mij geen Ajacied. Dan heb ik veel liever iemand die af en toe naar hockey gaat (geen idee hoe je bij dat voorbeeld komt maar het zal wel).
0 -3
Redrum
Nou als je iets wil definiëren als gewelddadig dan is het wel degelijk van belang of er klappen zijn gevallen of niet. Wat is er nu precies gebeurd? Een groep gasten loopt een beetje schreeuwend naar het vak waar de gasten zitten die hun liepen te provoceren. Als gevolg hiervan rennen er een paar feyenoord-fans weg en die mochten zich thuis meteen van een schone broek gaan voorzien. Verder wat geduw en getrek met stewards, die gewoon prima hun werk hebben gedaan en echte problemen hebben voorkomen. De wedstrijd had gewoon uitgespeeld kunnen worden, maar Kuijtje deed een Verbeekje en stuurde zijn spelers terug de bus in. Alles wordt weer veel groter gemaakt dan het is en dat begint een hele vervelende trend te worden.
2 -3
ram
Ik vind ergens schreeuwend en spugend opaf rennen ook een soort van gewelddadig. Misschien heet dat "bedreigend" ofzo. De hele terminologie boeit me eigenlijk weinig.

Ik vind het heel logisch dat Feyenoorders wegrennen van dit soort doorgesnoven mongolen. Je weet nooit hoe het afloopt.

Leuk dat de stewards hun werk gedaan hebben maar eigenlijk horen er natuurlijk helemaal geen stewards te zijn..Mensen horen zich te gedragen en dat is duidelijk niet gebeurd. Ik begrijp ook best dat Feyenoord zich niet veilig voelde.

Weet jij veel wat er zou gebeuren als Feyenoord daar kampioen zou worden! Kun jij garanderen dat deze "fans" het veld niet zouden bestormen om staf en spelers van Feyenoord in elkaar te slaan? Ik kan dat niet hoor. Wie weet...
2 -3
Babayaka
Ajax is van zeer goede wil geweest, er is maar 1 schuldige, en dat zijn die fantastische lieve jongens,
Die nooit een vlieg kwaad doen.
1 0
Redrum
Dat soort jongens zijn er nou eenmaal bij elke club. De ware schuldige is de organisatie die het mogelijk heeft gemaakt dat deze jongens bij Feyenoord-fans in de buurt konden komen. Waarom zitten de tijgers in een kooi in de dierentuin? Omdat ze anders misschien mensen aanvallen. Als die kooi open staat en een tijger iemand doormidden bijt, is de tijger dan schuldig of de persoon die de kooi open heeft gelaten?
0 -6
ram
Ik hoop écht heel erg voor je dat dit een grap is! Dan is ie leuk namelijk. Anders moet je echt zo snel mogelijk professionele hulp gaan zoeken.
1 0
Babayaka
Tijgers horen niet in een kooi.en is een wild dier. Een verstandig persoon blijft uit de buurt.
Ajax nodigde ook geen tijgers uit, maar mensen, je weet wel het ras was denkt superieur te zijn over elk levend wezen in de wereld. En als een levensvorm anders dan de mens bedreigend is schieten dit superieur geachte ras het af.
Nu ging hey om een potje voetbal, waarbij het superieure ras werd uigenodigd om een wedstrijd van zoals zij zeggen hun favorite club bij te wonen. Wel nu blijkt dat dit helemaal geen fans zijn, ze willen alleen maar rotzooi trappen en grijpen elk excuus aan. Persoonlijk denk in dat ze beter wel een paar tijgers hadden kunnen uitnodigen. Hoewel onbereknbaar meer te vertrouwen dan die zogenaamde fans vanhet superieur geachte menselijke ras.
2 -2
trodat4030
Tijgers horen niet in een kooi. Voetbalhooligans daarentegen..........

En dat elke club van die mafdaaien heeft wil niet zeggen dat je er niks tegen hoeft te doen en het maar gelaten moet accepteren..
4 0
ram
Precies. Dat soort debielen verpesten het voor de rest en bezoedelen de naam van Ajax ontzettend. Om maar nier te spreken over de boetes.

Tegen die gasten wil ik zeggen: noem jezelf geen Ajacied meer. Ga weg. Blijf weg. Ga naar school, anger management en op een vechtsport.
0 -1
Redrum
Ze kunnen beter niet op een vechtsport gaan, want dan worden ze nog echt gevaarlijk ook.
1 -1
ram
Hahah, dat is waar. Slecht idee.
0 -1
IngeborgK
Natuurlijk, je vindt dat je team wel aanmoediging kan gebruiken dus nodig je de harde kern uit. Ben je dan naïef of gewoon dom? Ik zou in zo´n geval de sfeergroep uitnodigen. Je weet wel: die lui met hun vlaggetje, hoedje, toeter en trommels.
3 -9
Jari_held
Ach die stadionverboden is ook gelul. Collega van mij heeft gewoon 2 seizoenskaarten; 1 op zijn naam en 1 op zn vrouw. Heeft ie verbod op de zijne gaat ie op die van zn vrouw naar binnen...
4 -5
Rik428
Een sv staat ook op naam. Word je eruit gevist en loop je tegen de lamp dan maakt het niet uit met welke seizoenkaart je binnen bent gekomen
0 -1
Amsterdam Loyals
Onzin...gewoon een lul verhaal van je! SV is persoonsgebonden, dus wat de kaart van zijn vrouw er mee te maken heeft. Als je er geen verstand van hebt, hou dan gewoon je mond!
1 -2
ram
Jari kan best eens gelijk hebben hoor.

Je kunt heel makkelijk naar binnen op de kaart van iemand anders. Ik heb géén idee hoe ze stadionverboden controleren maar ik denk niet dat ze het met camera's met gezichtsherkenning doen dus ik denk dat iedere Tokkie met stadionverbod vrij makkelijk naar binnen kan.
1 0
Ardoe
Wat zou Arisz ermee te maken moeten hebben dan?
1 -1
Rik428
Zucht... Omdat Arisz operationeel directeur was en hij voor sit soort dingen veramtwoordelijk is?
1 0
ram
Niks. Is gewoon een ander onderwerp wat besproken wordt.
0 0
Rentokill
Gewoon niet meer doen dat uitnodigen. Hooligans horen niet thuis in het jeugdvoetbal. Geluk gehad dat t niet verder uit de hand liep. Lessen uit trekken en doorrrrr.
2 0
FlyingDutchMan
Hooligans? Het waren sfeermakers.. Alleen hadden ze een iets andere opvatting over de invulling ervan!
9 0
Redrum
Haha precies.
0 0
AFCAMM
Ze bepaalden zonder twijfel de sfeer.
2 0