Ziyech en Chelsea kronen zich tot wereldkampioen

| door Gino Haverkamp

Chelsea heeft het Wereldkampioenschap voor clubteams gewonnen. In de Verenigde Arabische Emiraten werd er met 2-1 van Palmeiras gewonnen. Oud-Ajacied Hakim Ziyech viel in de negentigste minuut in.

Chelsea had het niet makkelijk met Palmeiras. De Champions League-winnaar van het vorige seizoen kwam via Romelu Lukaku nog wel op voorsprong in minuut 55, maar moest negen minuten later alweer een tegentreffer incasseren. Raphael Veiga verzilverde namelijk een penalty.

De Londenaren kregen de tegenstander binnen negentig minuten niet over de knie, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Ziyech werd ingebracht, maar kon niet zijn stempel op die verlenging drukken. Kai Havertz wel. De Duitser besliste de Champions League-finale van vorig seizoen al en maakte in de 117e minuut, uit een strafschop, ook de winnende in de WK-finale.

Chelsea wint daarmee zijn eerste Wereldkampioenschap. Aan dat WK doen alle continentale bekerwinnaars mee van alle continenten in Europa. Zo won Palmeiras bijvoorbeeld de Zuid-Amerikaanse 'Champions League'.