Uitslagen Eredivisie zaterdagavond: PSV wint van Vitesse; Llansana scoort voor het eerst sinds tijd bij Jong Ajax

door Bram Bark 818

Naast de wedstrijd van Ajax stonden er nog drie wedstrijden op het programma in de Eredivisie. PSV wist een achterstand tegen Vitesse om te buigen en zo de drie punten te pakken. Promovendus Almere City verloor met 2-1 bij Fortuna Sittard. Go Ahead Eagles kwam in de eerste helft al op een 3-0 voorsprong tegen FC Volendam. De ploeg uit Deventer ontving vlak voor rust een rode kaart, maar wist alsnog te winnen. Het werd 4-1.

PSV kwam op achterstand door een doelpunt van Marco van Ginkel. Pas na rust lukte het de Eindhovenaren om ook op het scorebord te komen. PSV wist in de tweede helft driemaal het net te vinden.

Bij Fortuna Sittard tegen Almere City vielen alle doelpunten in de eerste helft. De 2-1 eindstand stond al na 33 minuten op het scorebord. De ploeg uit Almere kent geen goede start in de Eredivisie. De club verloor zijn eerste twee duels op het hoogste niveau.

Llansana maakt eerste goal sinds tijd bij Jong Ajax

Go Ahead Eagles stond na veertig minuten al op een 3-0 voorsprong. In de 45ste minuut ontving Bobby Adekanye een rode kaart. In de tweede helft probeerde FC Volendam terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte niet. Via Daryl van Mieghem werd het nog wel 3-1, maar het slotakkoord was afkomstig van Go Ahead Eagles-middenvelder Enric Llansana. De laatste goal die de oud-Ajacied maakte was nog in dienst van Jong Ajax.

FT | Vitesse - PSV (1-3)