Streppel blij met staande ovatie voor KJH

door Bart Veenstra 2

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel baalt van de nederlaag tegen Ajax (0-4), maar kon vlak voor tijd wel genieten van het grootse applaus dat Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar kreeg toen hij werd gewisseld. De ervaren aanvaller speelde namelijk in het verleden voor de Friese club en dat was men in het Abe Lenstra Stadion niet vergeten.

'Geweldig moment trouwens in de 85e minuut toen Klaas-Jan Huntelaar eruit ging. Een staande ovatie van 25.000 man. Dat vond ik ook wel positief moet ik zeggen', aldus Streppel over de spits van Ajax, die goed was voor twee assists en het 'uitlokken' van de penalty waar de 0-3 uitviel. 'Tot de 0-3 waren wij de bovenliggende partij', geeft Streppel aan in gesprek met de NOS.

'Zeker in de eerste helft moet je scoren, maar de enige statistiek die blijft staan is een 0-4 nederlaag. Als wij de kansen verzilveren - want dat waren echt grote mogelijkheden - dan wordt het een andere wedstrijd. Maar dat is altijd zo', vervolgt de oefenmeester, die er uiteindelijk wel enigszins vrede mee kan hebben. 'Aan de andere kant, je kunt beter één keer met 0-4 verliezen dan vier keer met 0-1.'