Rits wint met Club Brugge van Dinamo Kiev

door Jesse ter Haar 0

Het Club Brugge van Mats Rits heeft zich dinsdagavond een goede dienst bewezen. De Belgische topclub trad aan tegen Dinamo Kiev, de club die Ajax een jaar geleden eveneens trof in de voorrondes van de Champions League, en won nipt: 1-0.

Sinds het vertrek van Stefano Denswil naar Bologna, naar ook Mitchell Dijks speelt, is Mats Rits de enige overgebleven oud-Ajacied bij Club Brugge. Als centrale middenvelder begon de Belg dinsdag aan het duel met Dinamo Kiev en hij zou de negentig minuten vol maken.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de eerste helft. Een kleine tien minuten voor rust kreeg de ploeg van Rits een penalty van de scheidsrechter, waarna Hans Vanaken de bal opeiste. Hij faalde niet en zorgde daarmee direct voor de eindstand.