Pochettino: 'De langste minuut van mijn leven'

door Bart Veenstra 21

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft onlangs 'de langste' minuut van zijn leven meegemaakt. In de halve finales van de Champions League wist zijn ploeg diep in blessuretijd de beslissende 2-3 te scoren tegen Ajax, maar na dat doelpunt moesten The Spurs nog wel een minuut lang de voorsprong zien te verdedigen.

'Toen Lucas Moura de derde goal scoorde, verloor ik mijn hoofd en mijn kalmte. Daar heb ik bijna spijt van gekregen. Toen de scheidsrechter aangaf dat er nóg een minuut te spelen was, wilde ik mezelf bijna vermoorden', zegt Pochettino tegenover talkSPORT, geciteerd door The Daily Star.

'Na dat doelpunt waren we al aan het feesten, nog voordat de wedstrijd afgelopen. Ik realiseer me dat het een enorme fout is, omdat we het veld op renden met de gedachte dat de wedstrijd voorbij was. Maar we moesten nog een minuut verdedigen. Ik zei tegen Llorente dat hij tussen Alderweireld en Vertonghen moest gaan staan. Die minuut was de langste minuut van mijn leven.'