Oud-Ajacieden Acolatse en Andersen trefzeker

door NielsE 7

Zondag kwamen er een tweetal oud-Ajacieden in actie bij hun nieuwe clubs. Lucas Andersen en Elton Acolatse begonnen bij FC Grasshoppers en KVC Westerlo in de basis. Beide creatievelingen beloonden het vertrouwen van hun coach met een doelpunt.

FC Luzern - FC Grasshoppers (4-3):
Andersen kwam met zijn ploeg Grasshoppers niet verder dan een 4-3 verlies in duel met Fc Luzern. De creatieve middenvelder beloonde het vertrouwen van coach Pierluigi Tami nog met een treffer en een assist, echter bleek de inzet van de Deen niet genoeg voor de overwinning.

KVC Westerlo - Standard Luik (2-2):
Ook Acolatse wist zijn basisplaats bij Westerlo op te fleuren met een doelpunt. De aanvaller scoorde in de 32e minuut de 1-1, vervolgens wist geen van beide ploegen het duel te controleren. Zodoende hielden Westerlo en Standard elkaar met 2-2 in evenwicht.

Acolatse reageerde na afloop van het duel met de Luikenaren in gesprek met Sporza kort op de vraag naar verschillen met het voetbal in Nederland. 'Het Belgische voetbal is meer fysiek, met harde duels en veel lange ballen, terwijl het in Nederland meer om het positiespel gaat.' Tevens was de snelle aanvaller teleurgesteld over de uitkomst van het duel. 'Jammer genoeg moet het in de laatste minuut fout gaan door een foutje achterin. Maar goed, als we dit niveau kunnen voortzetten, komt het wel goed.'