Met Bayern München en Real Madrid zijn de halve finalisten in de Champions League compleet

door Robin Ridder 785

De halve finalisten van de Champions League zijn bekend. Bayern München en Real Madrid voetballen door in het miljardenbal. De Duitsers hadden in eigen huis aan een goal genoeg om Arsenal uit het toernooi te schieten. In Manchester moest het duel beslist worden middels penalty's. De Madrilenen waren met 3-4 de beste strafschoppen nemers.

In Manchester was het wederom een geweldige wedstrijd. In een gelijkopgaande strijd was het tempo moordend. Real Madrid gunde City de bal en loerde op de counter. Dat bleek een goede tactiek te zijn. De Madrilenen kwamen in de twaalfde minuut al via Rodrygo. Vanaf dat moment parkeerden de Spanjaarden de bus. De thuisploeg kwam er tot de 76e minuut niet doorheen. Kevin de Bruyne kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en joeg de bal in het dak van de goal. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en moest de beslissing vallen doormiddel van penalty's. De Madrilenen namen de strafschoppen het best waardoor zij de laatste halve finalist zijn in de Champions League.

De return van de wedstrijd in Duitsland was een stuk minder spectaculair dan de eerste wedstrijd. Na het 2-2 gelijkspel in Londen kon het nog alle kanten op. Het duurde lang totdat de ban werd gebroken. In de 63e minuut kwam de eerste goal op het scorebord. Joshua Kimmich kopte de bal snoeihard tegen de touwen waardoor Bayern München het voordeel had. Arsenal had de bal, maar kwam niet meer tot de gelijkmaker. Door de goal van Kimmich zijn de Duitsers door naar de halve finale van de Champions League.

FT | Manchester City - Real Madrid (0-0 3-4) (3-3)