Krkic scoort tegen Bayern; Eriksen uit FA Cup

door JipVR 8

Er werd deze zaterdag weer volop gevoetbald door ex-Ajacieden in het buitenland. Ajax Showtime maakte daarom onderstaand overzicht van de meeste wedstrijden buiten de Nederlandse competitie, waarin voormalig Ajacieden in actie kwamen.

Engeland:
Mike van der Hoorn begon op de bank bij Swansea tegen Stoke City, maar mocht het vanaf de 59e minuut proberen in de plaats van Leroy Fer. De lange verdediger pakte de volle buit met zijn ploeg, die met 2-0 van Stoke wist te winnen. Stekelenburg kon voor het eerst sinds 19 december op een basisplaats rekenen van trainer Ronald Koeman. De goalie speelde met Everton gelijk op bezoek bij West Ham United. Door beide ploegen werd er niet gescoord.

In de beker speelden ex-Ajacieden Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld een bloedstollend duel tegen Chelsea. Op Wembley bleken The Blues het effectiefst met de kansen om te springen en zodoende won Chelsea het duel met 4-2, ondanks twee prachtige assists van Eriksen. Op vrijdag speelde Mitchell Dijks de volle negentig minuten mee voor Norwich City, dat in eigen huis met 2-0 van Bright & Hove Albion wist te winnen.

Duitsland:
In Duitsland was Bojan Krkic van grote waarde voor Mainz 05, dat op bezoek ging bij Bayern Munchen. De aanvaller scoorde de openingstreffer al na drie minuten, maar Arjen Robben trok de stand na een kwartier alweer gelijk. Eindstand: 2-2.

Bij Wolfsburg beleefde Riechedly Bazoer geen beste avond. De middenvelder speelde weliswaar negentig minuten, maar ging met zijn ploeg met 1-0 onderuit bij Hertha BSC. Niklas Moisander kende daarentegen wel een plezante wedstrijd. De verdediger van Werder Bremen won met 2-4 op bezoek bij Ingolstadt.

Frankrijk:
In Frankrijk hebben Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna een prima zege geboekt. Kishna speelde 74 minuten mee in de wedstrijd, die met 3-0 gewonnen werd van Guingamp. El Ghazi bekeek de pot vanaf de reservebank en kwam niet in actie.

Belgie:
In België vochten de ploegen van Mats Rits (KV Mechelen) en Eyong Enoh (Standard Luik) een duel uit. Enoh speelde echter niet mee, Rits daarentegen wel. Mechelen won de wedstrijd met 1-0.

Zwitserland:
Grasshoppers, de nieuwe club van Lucas Andersen, won overtuigend van Luzern in de Zwitserse competitie. Het werd 4-1 in de wedstrijd, waar Andersen in de 72e minuut gewisseld werd voor ploeggenoot Patrick Olsen.