Hattrick Ronaldo brengt Portugal naast Spanje

door Jesse ter Haar 112

Het Uruguay van oud-Ajacied Luis Suárez heeft vrijdag ternauwernood de eerste overwinning weten te boeken op het WK. Met een 0-1 uitslag deed het dat ten koste van Egypte. Later op de avond was het Cristiano Ronaldo die met een hattrick een punt redde voor Portugal tegen Spanje (3-3).

FT | Egypte - Uruguay (0-1)
Uruguay heeft met pijn en moeite weten te winnen van Egypte. De Zuid-Amerikanen waren de hele wedstrijd de betere partij, maar hadden moeite om door de Noord-Afrikaanse muur te komen. Ex-Ajacied Luis Suárez kreeg voor en na rust grote kansen, maar scoorde niet. Ook Edinson Cavani was twee keer heel dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk was het Atlético Madrid-verdediger José Gimenez die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de bal in het doel wist te koppen.

Opstelling Egypte:
El Shenawy; Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy; Elneny, Hamed (Morsy 50'); Warda (Ramadan 83'), El Said, Trezeguet; Mohsen (Kahraba 63');
Wissels Egypte:
Elhadary, Elmohamady, Gaber, Morsy, Salah, Kahraba, Ashraf, Ramadan, Hamdy, Ekramy, Shikabala, Samir.

Opstelling Uruguay: Muslera; Varela, Godin, Gimenez, Caceres; Nández (Sanchez 58'), Vecino (Torreira 87'), Bentancur, De Arrascaeta (Rodriguez 59'); Cavani, Suárez.
Wissels Uruguay:
Sanchez, Rodriguez, Stuani, Campana, Silva, Torreira, Pereira, Laxalt, Gomez, Coates, Urretaviscaya, Silva.

0-1 Gimenez (89')

FT | Portugal - Spanje (3-3)
De ontmoeting tussen Portugal en Spanje leverde vrijdagavond een waar doelpuntenfestijn op. Al binnen vijf minuten versierde én verzilverde Cristiano Ronaldo een penalty. Diego Costa bracht de Spanjaarden na 24 minuten spelen terug in de wedstrijd, maar één minuut voor rust zorgde een blunder van David de Gea voor de tweede treffer van Ronaldo.

Tien minuten na rust was het opnieuw Costa die de gelijkmaker wist te produceren voor zijn land. Drie minuten daarna was het Nacho Fernandez die Spanje zelf op een voorsprong wist te brengen. In de slotfase echter, was het Ronaldo die zijn hattrick op fabelachtige wijze completeerde uit een vrije trap.