'Hadden in eerste halfuur meer recht op een treffer'

door Jesse ter Haar 14

Jordens Peters vindt het jammer dat Willem II niet op voorsprong wist te komen tegen Ajax. De aanvoerder van de opponent van zondag zag zijn eigen ploeg tijdens het eerste halfuur meer aanspraak maken op een doelpunt, maar zag Ajax het bij het uitblijven daarvan hard afstraffen.

'We wisten dat we iets anders moesten gaan doen om ze toch te bestrijden en ik denk dat we dat het eerste halfuur uitstekend deden', opent Peters in gesprek met de NOS. 'Alleen je moet tegen dit Ajax, wil je kans maken, een goal gaan maken. Als je de 1-0 maakt, moet ik het nog zien. Nu komen zij uit een spelhervatting op voorsprong, valt de tweede goal heel snel en dan wordt het een moeilijke tweede helft.'

Ondanks het feit dat de Tilburgers bij rust op een 0-2 achterstand stonden, had dat volgens de captain dus niet gehoeven. Peters vond zelfs dat Willem II een lange periode meer recht had op een doelpunt. 'Ik denk dat onze spitsen een aantal momenten hadden die ze misschien beter uit konden spelen. Wij waren het eerste halfuur degenen die iets meer recht hadden op een treffer.'

Toen de storm van Willem II na rust eenmaal overleefd was, was het voor ieder te zien dat het een gespeelde wedstrijd was. 'Dit Ajax is rustig aan de bal. Elke speler kan op elke positie goed uit de voeten met de bal. Als je op een gegeven moment dan iets moet forceren, wordt het lastig. Nog vond ik ons aardig uit de rust komen. Je weet ook: er hoeft maar één goal te vallen en je zit in de wedstrijd. Dat mocht niet zo zijn.'