FC Twente wint overtuigend van Riga in derde voorronde Conference League

door Bram Bark 16

FC Twente is goed begonnen aan de derde voorronde van de Conference League. De ploeg uit Enschede heeft met 2-0 gewonnen van Riga FC. FC Twente domineerde de gehele wedstrijd en heeft de kans op een grotere overwinning laten liggen. Volgende week staat de tweede confrontatie met de ploeg uit Letland op het programma.

De Tukkers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Riga FC werd fel onder druk gezet en dit resulteerde na elf minuten in een 1-0 voorsprong. Alfons Sampsted wipte de bal succesvol over de doelman van de Letten heen. FC Twente creëerde nog een aantal kansen in de eerste helft, maar verzuimde de voorsprong te vergroten.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. FC Twente was de bovenliggende partij en kreeg genoeg kansen om met een ruimere voorsprong aan het tweede duel te beginnen. Vele kansen werden echter gemist. In minuut was het dan eindelijk wel raak. Daan Rots verdubbelde de voorsprong voor de Twentenaren. Bij een 2-0 bleef het.

Ünüvar valt goed in

Naci Ünüvar mocht na 64 minuten het veld betreden. De Ajax-huurling viel volgens journalist en columnist Henk Spaan goed in. Ex-Ajacied Youri Reger kwam eveneens na 64 minuten binnen de lijnen. Ünuvar maakte deze zomer de overstap naar Enschede. Bij FC Twente hoopt de creatieve aanvaller snel een basisplaats te veroveren.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!