FC Twente na verlenging tegen Hammarby door in voorronden Conference League

door Brent Tomassen 41

FC Twente heeft de derde voorronde van de Conference League behaald. In de uitwedstrijd tegen het Zweedse Hammarby was Sem Steijn met een doelpunt in de verlenging de grote man. Het duel eindigde na 120 minuten in 1-1, wat voor FC Twente voldoende was na de 1-0 winst van vorige week.

Het spel in Stockholm was aan beide kanten slordig, maar FC Twente kreeg een stuk minder grip op de wedstrijd dan een week eerder in Enschede. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong nadat Robin Pröpper een schot ongelukkig van richting veranderde.

Grote kansen voor beide ploegen

Na rust kregen beide ploegen grote kansen. Zo konden Manfred Ugalde en Steijn hun ploeg vlak na de hervatting op gelijke hoogte brengen, maar misten beide spelers. Hammarby bleef gevaarlijk op de counter, maar een tweede treffer bleef uit.

In de verlenging was het wel raak. Steijn, in Enschede ook al trefzeker, schoot raak na een assist van Joshua Brenet. Door deze treffer gaat FC Twente door naar de derde voorronde van het derde Europese toernooi en treft het Riga FC uit Letland.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!